Liniile de produse - adaugare si administrare

Liniile de produse sunt elemente care pot fi afisate in paginile de produs sau in paginile de categorii din magazin si care iti permit sa grupezi articole inrudite sub forma de linii de produse pe baza unui atribut pe care il definesti. 

Functia contribuie la o organizare mai buna organizare a catalogului de produse si le permite vizitatorilor magazinului sa acceseze facil produse similare celor de care sunt interesati.

Instalarea aplicatiei

Pentru a incepe sa utilizezi linii de produse in magazin, instaleaza mai intai aplicatia dedicata.

Mergi in Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Linii de produse si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Nota

Dupa instalarea aplicatiei, in panoul de control va deveni disponibila pagina Linii de produse, care iti permite sa adaugi si sa administrezi linii de produse in magazin.

Adaugarea liniilor de produse

Acceseaza Catalog > Linii de produse si apasa butonul Adauga linie de produse.

Completeaza denumirea interna - care va fi afisata exclusiv in panoul de control - si descrierea liniei de produse - care va fi afisata in diverse locatii specifice din magazin.

Selecteaza in continuare atributul in functie de care vor fi grupate produsele asociate pe linia de produse: Culoare, Lungime, Material etc.

Exemplu

Daca asociezi o geaca de iarna Nike de culoare rosie pe o linie de produse pentru care ai selectat atributul Culoare, poti asocia in continuare pe aceeasi linie si alte geci de iarna de aceeasi culoare, de la alti producatori.

Apasa Salveaza dupa verificarea setarilor.

Asocierea produselor pe linii de produse

Acceseaza Catalog > Produse pentru a asocia produse pe o linie de produse in urmatoarele moduri:

  1. Individual - acceseaza pagina de adaugare/editare a unui produs, mergi in sectiunea Detalii catalog la setarea Linie de produs, selecteaza linia pe care vrei sa asociezi produsul si apasa Salveaza;
  2. Bulk - selecteaza produsele dorite din lista, acceseaza meniul Taxonomie, da click pe optiunea Editeaza linie de produs, selecteaza linia de produse dorita si apasa Salveaza.

Afisarea liniilor de produse in magazin

Produsele asociate pe baza liniilor de produse vor fi afisate grupat in paginile de categorie din cadrul magazinului, in functie de atributul selectat. 

Nota 

Pentru ca produsele asociate pe o linie de produse sa fie grupate in cadrul paginilor de categorie in functie de atributul selectat, este necesar ca in pagina de editare a produselor sa selectezi atributul de tip produs respectiv, in setarea Atribute produs.

Totodata, produsele asociate pe baza liniilor de produse vor fi vizibile si in paginile de produs, oferind vizitatorului interesat de un anumit produs posibilitatea de a accesa rapid si alte versiuni (optiuni) ale articolului respectiv.

Administrarea liniilor de produse

Liniile de produse pot fi administrate din listing-ul dedicat, disponibil la accesarea Catalog > Taxonomie > Linii de produse.

In pagina poti vedea numarul total al produselor asociate pe o linie de produse, poti accesa lista acestora si poti edita informatiile dintr-o linie de produse prin click pe butonul Editeaza.

Stergerea unei linii de produse

In pagina Linii de produse regasesti butonul de stergere, in dreptul fiecarei inregistrari in parte.

Dupa stergerea unei linii de produse, in paginile de listing si in cele ale produselor asociate din magazin nu vor mai fi afisate optiuni pe baza atributului selectat.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.