Setarea alertelor de pret in magazin

Alertele de pret iti permit sa mentii legatura cu vizitatorii site-ului tau interesati de un anumit produs, dar care nu sunt dispusi sa plateasca pretul curent al acestuia. 

Ulterior, ii poti notifica pe clienti cu privire la modificarile de pret ale produselor pentru care acestia au setat alertele. 

Astfel, poti creste atat gradul de revenire al potentialilor clienti in magazin, cat si sansele de conversie.  

Instalarea aplicatiei

Pentru a permite vizitatorilor shop-ului sa seteze alerte de pret, este necesar sa instalezi mai intai aplicatia dedicata din panoul de control al magazinului.

Acceseaza pagina Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Alerte pret si apasa butonul Instaleaza aplicatia

Utilizarea alertelor de pret in shop

Dupa instalarea aplicatiei, in paginile de produs din magazin ale produselor de tip individual (fara variante), butonul Alerte pret va deveni activ in mod implicit.

In cazul produselor de tip multivariant, butonul Alerte pret se va regasi in pagina de produs doar dupa ce vizitatorul va configura produsul pe baza variantelor existente.

La click pe butonul Alerte pret, vizitatorul va trebui sa isi introduca adresa de email pe care doreste sa primeasca notificarea, precum si pretul maxim (cu taxe incluse) pe care este dispus sa il plateasca pentru a achizitiona produsul.

Administrarea alertelor de pret

Alertele de pret setate de vizitatorii magazinului pot fi administrate din pagina dedicata, disponibila la accesarea Catalog > Alerte pret.

In listing-ul In asteptare se vor regasi toate alertele setate de utilizatori in site si informatiile asociate acestora. 

Pentru a elimina o alerta din lista, apasa butonul de stergere din dreptul inregistrarii respective.

In listing-ul Trimise se vor regasi toate notificarile automate trimise catre utilizatori ca urmare a scaderii pretului produsului dorit pana la nivelul de pret solicitat.

Nota 

Alertele automate vor fi trimise intr-un interval de 24 de ore de la modificarea pretului produselor.

Exportul alertelor de pret

Pentru a tine o evidenta mai buna a anumitor alerte de pret sau pentru a le trimite catre sisteme terte (cum ar fi cele ale furnizorilor), in pagina Alerte pret regasesti functia de export.

Pentru a o utiliza, da click pe butonul Exporta, selecteaza ce inregistrari vor fi incluse in fisierul de export, formatul acestuia (CSV/Excel) si coloanele incluse in fisier. Poti opta totodata si pentru trimiterea catre o anumita adresa de email a unei notificari continand link-ul de descarcare a fisierului exportat.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.