Utilizarea in magazin a altor unitati de masura si a stocurilor cu zecimale

Daca afacerea ta presupune comercializarea de produse la litru, kilogram, in bucati pe metru patrat etc., in magazinul tau MerchantPro ai posibilitatea sa asociezi unitati de masura multiple specifice pentru fiecare dintre articolele de acest tip.

Ulterior, unitatile de masura setate pot fi asociate pe articolele corespunzatoare si afisate in paginile de produs din magazin, in cadrul campului Cantitate.

Setarea unitatilor de masura multiple

Pentru a seta unitati de masura multiple in magazin, acceseaza Setari > Unitati de masura.

Apasa butonul Adauga unitate de masura si continua in overlayer-ul de adaugare, unde va fi necesar sa introduci: 

  • O denumire de uz intern pentru unitatea de masura pe care o adaugi;
  • Tipul unitatii de masura (Ex: mp, mc, kg etc.);
  • Modul in care va fi afisata in magazin pretul raportat la unitatea de masura (Ex: 12,50 lei/kg).

Nota

In cazul stergerii unei unitati de masura, produsele carora le-a fost asociata aceasta vor fi trecute automat la unitatea de masura default bucata.

In cazul in care vrei sa editezi valorile unei unitati de masura adaugate in magazin, acceseaza butonul Editeaza asociat inregistrarii si efectueaza modificarile dorite.

Utilizarea de stocuri si cantitati cu zecimale

In cadrul overlayer-ului de adaugare a unei unitati de masura, bifeaza optiunea Foloseste zecimale si activeaza in acest mod campurile specifice care iti permit sa definesti stocuri cu zecimale.

Introdu in campurile dedicate:

  • Numarul de zecimale pe care vrei sa il utilizezi intern pentru stocuri, inventar etc. (cantitatile se vor afisa cu acest numar de zecimale doar in panoul de control);
  • Numarul de zecimale pe care doresti sa il afisezi in magazin pentru cantitatile exprimate in respectiva unitate de masura;
  • Pasul - valoarea incrementala care se va aplica cand clientul majoreaza sau descreste cantitatile pe care doreste sa le adauge in cart (Ex: daca vinzi mere la kilogram si setezi pas de 0.5, la fiecare click executat pe butonul “+” sau “-” al selectorului de cantitate, cantitatea va creste/scadea incremental cu cate 0.5 kg).

Asocierea pe produse a unitatilor de masura multiple

La accesarea Catalog > Produse, poti asocia unitati de masura multiple pe produse in urmatoarele moduri:

  1. Bulk - selecteaza produsele dorite, acceseaza meniul Taxonomie, da click pe optiunea Editeaza unitate de masura, selecteaza in overlayer unitatea de masura corespunzatoare si apasa Salveaza;
  2. Individual - acceseaza pagina de adaugare/editare a unui produs, mergi in sectiunea Detalii inventar la setarea Unitate de masura si selecteaza din lista unitatea de masura specifica produsului, dupa care apasa Salveaza.
Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.