Aplicatia Liste de preturi - setare si utilizare

Aplicatia reprezinta o metoda alternativa de a aplica in magazin preturi reduse, preferentiale, pentru anumite produse si de a le face disponibile doar pentru anumite grupuri de clienti.

Mod de functionare

Poti incarca fisiere de tip .csv continand listele de preturi reduse si sa le asociezi rapid pe unul sau mai multe grupuri de clienti existente in magazin.

Totodata, poti seta perioada de valabilitate pentru listele respective sau poti selecta daca preturile importate vor avea sau nu taxele incluse.

Utilizatorii inclusi in grupurile pe care asociezi listele vor putea achizitiona astfel produsele dorite pe baza preturilor preferentiale din fisierele incarcate prin intermediul aplicatiei.

Instalare si activare

Acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Liste de preturi si apasa butonul Instaleaza aplicatia

Mergi apoi in pagina Aplicatiile mele si activeaza butonul de tip glisor asociat aplicatiei Liste de preturi pentru a face functia disponibila in panoul de control al magazinului.

Crearea unei liste de preturi

Acceseaza Inventar > Liste preturi si da click pe butonul Adauga lista de preturi.

Introdu o denumire, utilizata pentru identificarea interna a listei de preturi, apoi mergi la setarea Disponibilitate, unde poti seta ca lista de preturi sa fie permanent activa sau doar pentru un interval de timp pe care il definesti.

Selecteaza in continuare grupurile de clienti care vor avea acces la preturile din lista pe care o adaugi.

Apasa Salveaza.

Nota 

Pentru a importa corect fisierele cu liste de preturi preferentiale, iti recomandam sa descarci fisierul oferit ca exemplu sau sa urmezi instructiunile alaturate.

Editarea listelor de preturi

Toate listele de preturi pe care le adaugi se vor regasi in pagina dedicata, pe care o poti accesa din Inventar > Liste preturi.

Pentru a dezactiva o anumita lista de preturi, utilizeaza butonul de tip glisor asociat acesteia.

La click pe butonul de editare al unei liste, poti actualiza denumirea acesteia, precum si perioada de valabilitate si/sau grupurile de clienti pentru care este disponibila lista respectiva.

Actualizarea preturilor din liste

Din pagina Liste preturi poti actualiza preturile produselor incluse in liste in urmatoarele moduri:

  • Prin import
  • Prin actualizarea individuala la nivelul fiecarui produs a pretului total conform listei incarcate.

Importul listelor de preturi

Acceseaza meniul de optiuni asociat listei de preturi pe care vrei sa o actualizezi si da click pe optiunea Importa.

Selecteaza in overlayer identificatorul de produs pe baza caruia se va realiza corespondenta intre produsele din catalog si cele din fisierul importat.

Optional, poti alege sa stergi inregistrarile existente in lista si sa le inlocuiesti cu cele din fisierul de import. Daca alegi sa nu activezi optiunea, inregistrarile existente vor fi actualizate pe baza fisierului de import si simultan vor fi adaugate inregistrari noi pentru produsele care nu se regaseau anterior in lista.

Incarca fisierul de import in campul dedicat (in format csv sau Excel), respectand specificatiile din overlayer si apasa Importa fisier.

Actualizarea individuala a preturilor produselor din liste

Din pagina Liste preturi da click pe valoarea inregistrata in dreptul coloanei Produse.

In continuare, realizeaza modificarile de pret dorite in campul Pret conform lista.

Exportul listelor de preturi

Tot in pagina Liste preturi regasesti si functia de Export, pe care o poti utiliza daca vrei sa utilizezi listele de preturi din magazin in diverse scopuri sau sa le trimiti catre colaboratori terti.

Acceseaza meniul de optiuni asociat unei liste de preturi si da click pe optiunea Exporta.

Selecteaza in overlayer formatul in care va fi exportat fisierul (csv sau Excel) si coloanele incluse in acesta (ID, SKU, Pret conform lista - Net/Total).

Suplimentar, poti opta pentru trimiterea via email a unui link de descarcare a fisierului de export.

Apasa Exporta fisier.

Afisarea preturilor preferentiale in magazin

Dupa crearea si asocierea listelor de preturi pe grupurile de clienti, clientii inclusi in grupurile respective si inregistrati in contul din shop vor vedea in paginile de produs preturile preferentiale setate in fisierul cu lista de preturi.

La aceste preturi se pot aplica si eventuale promotii, in functie de setarile pe care le-ai definit in magazin. 

Nota 

Dupa delogarea din cont, vizitatorii vor vedea doar preturile pe care le-ai setat in site la nivel de produs.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.