Afisarea in site a feedback-ului colectat de la clientii magazinului

Afisarea in magazin a recenziilor pozitive primite de la clienti reprezinta un element care poate contribui la cresterea increderii altor vizitatori ai site-ului in serviciile si produsele pe care le oferi, iar in acelasi timp iti poate aduce si avantaje din perspectiva SEO.

Instalarea aplicatiei

Pentru a incepe sa afisezi recenzii in shop, este necesara instalarea in prealabil a aplicatiei dedicate.

Acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Marturii clienti si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Configurarea modulului de testimoniale

Continua in pagina de setari a aplicatiei si activeaza campurile pe care vrei sa le afisezi in cadrul modulului de Marturii din magazin:

  • Companie - setarea controleaza posibilitatea de adaugare a companiei pentru clientii de tip persoana juridica si afisarea acestei informatii in listing-ul din shop;
  • Data - setarea controleaza daca in listing-ul din shop va fi afisata data postarii comentariului;
  • Imagine - setarea controleaza posibilitatea de a incarca o imagine alaturi de marturie si de a o afisa in listing-ul din shop;
  • Rating - setarea controleaza posibilitatea de acordare rating si afisarea acestuia in listingul din shop.

Apasa Instaleaza aplicatia pentru a finaliza configurarea.

Adaugarea si administrarea marturiilor

Dupa instalarea aplicatiei, in panoul de control al magazinului va deveni disponibila pagina Marturii clienti, care iti permite sa adaugi si sa administrezi recenziile provenite de la clientii shop-ului. 

Pentru a adauga o recenzie, acceseaza Clienti > Marturii clienti si apasa butonul Adauga marturie client.

Introdu informatiile in campurile pe care le-ai activat la configurarea modulului de testimoniale si apoi adauga marturia clientului in campul Continut.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Afisarea marturiilor in magazin

Marturiile adaugate vor fi afisate automat in magazin in pagina predefinita Marturiile clientilor din meniul Despre noi, din zona de footer a site-ului.

Daca doresti sa afisezi modulul cu marturiile clientilor si in alte zone din site, acceseaza Website > Meniuri navigare si apasa butonul Adauga un element de meniu asociat sectiunii dorite. 

In overlayer, da click pe optiunea Pagina predefinita si introdu titlul sectiunii respective - care va fi afisat in site.

Selecteaza apoi pagina predefinita din site catre care va fi redirectionat clientul (optiunea testimonials), alege daca vrei ca modulul sa fie subordonat sau nu unei pagini din aceeasi zona a site-ului si seteaza pozitia in care va figura acesta in cadrul meniului respectiv.

Optional, poti seta ca link-ul sa se deschida automat intr-un nou tab de browser si ca link-ul respectiv sa nu fie indexat de motoarele de cautare, pentru a nu afecta ranking-ul paginii catre care acesta redirectioneaza.

Tip 

Pentru ca elementul adaugat sa fie vizibil in magazin, asigura-te ca statusul acestuia este Activ - optiune preselectata implicit la adaugarea unei marturii.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.