Setarea costului de livrare diferentiat la nivel de produs

Optiunea este utila pentru situatiile in care un anumit produs are o valoare individuala considerabila, un gabarit care necesita aplicarea unui cost de livrare per unitate sau daca doresti sa oferi livrare gratuita pentru acesta ori produsul respectiv nu necesita livrare.

Activarea costului de livrare la nivel de produs

Pentru a putea seta costul de livrare diferentiat la nivel de produs, este necesar sa activezi mai intai setarea Disponibilitate camp Cost de livrare, disponibila la accesarea Setari > Setari catalog.

Selecteaza de asemenea ce doresti sa se intample in cazul comenzilor care se califica simultan pentru livrarea gratuita in urma aplicarii unei metode de livrare cu cost 0 sau a livrarii gratuite la nivel de zona.

Ai la dispozitie optiunile:

1
Ignora costul de livrare setat la nivel de produs

Exemplu

  • Daca exista o metoda de livrare cu cost 0, dar un produs are setat un cost de livrare diferit, prin selectarea acestei optiuni poti seta ca si pentru respectivul produs sa se aplice livrarea gratuita.
  • 2
    Foloseste costul de livrare setat la nivel de produs

    Exemple

  • Daca metoda de livrare selectata are setat un cost fix de 15 RON, dar la nivelul produsului este setat cost de livrare 20 RON, atunci la checkout va fi afisat costul de livrare setat la nivelul produsului;
  • Daca in cosul de cumparaturi este adaugat un produs care are setat un cost fix pe unitate de 20 de lei, iar alaturi de acesta sunt adaugate alte doua produse fara cost individual de livrare, la checkout va fi afisata suma cuprinzand costul fix pe unitate plus costul setat pentru metoda de livrare definita;
  • Daca in cosul de cumparaturi sunt adaugate doua produse cu costuri individuale definite, atunci la checkout va fi afisata suma costurilor de livrare fixe setate la nivelul produselor.
  • Setarea costurilor de livrare pe produse

    La accesarea Catalog > Produse, poti seta costurile de livrare pe produse in urmatoarele moduri:

    1
    Bulk - selecteaza din lista produsele dorite, apoi mergi in meniul Modifica pret si da click pe optiunea Seteaza cost livrare.
    2
    Individual - acceseaza pagina de adaugare/editare produs si mergi la setarea Cost de livrare;

    In ambele cazuri, pentru setarea costurilor de livrare ai la dispozitie urmatoarele optiuni:

    • Calculat pe baza setarilor de livrare - se vor aplica setarile pe care le-ai definit in cadrul metodelor de livrare (Ex: daca setezi ca pentru toate produsele cu greutate intre 1 si 3 kg sa aiba costul de livrare de 10 RON, la adaugarea in cos a unui produs care are setata greutatea la 2 kg se va adauga un cost de livrare de 10 RON);
    • Livrare gratuita - poti oferi livrare gratuita doar pentru produsul sau produsele selectate din listing-ul de produse; pentru toate celelalte produse din cadrul magazinului tau se vor aplica costurile de livrare pe care le-ai definit in cadrul metodelor de livrare;
    • Nu necesita livrare - poti seta ca pentru un produs sau mai multe produse sa nu fie disponibila optiunea de livrare (Ex: produse cu ridicare din magazin);
    • Cost de livrare fix pe unitate - poti seta ca pentru fiecare unitate dintr-un anumit produs sa se aplice un cost de livrare fix (Ex: pentru produse de dimensiuni foarte mari, care necesita costuri mari de transport); la selectarea acestei optiuni va trebui sa introduci in campul dedicat costul de livrare pe care il percepi pentru expedierea unei bucati din produsul respectiv, care sa contina si eventualele taxe aplicabile. In cazul in care in cosul de cumparaturi vei avea un produs pentru care se aplica un cost de livrare standard alaturi de doua sau mai multe produse pentru care ai setat cost de livrare fix pe unitate, la checkout va fi afisata separat suma tuturor costurilor de livrare (ex: produs A cu cost de livrare standard 15 lei + produs B cu cost fix pe unitate 60 RON + produs C cu cost fix pe unitate 30 RON = 105 RON).

    Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.