Tipuri de cupoane de reducere care pot fi setate in magazin

Cupoanele de reducere iti permit sa oferi discounturi procentuale sau fixe la nivelul cosului de cumparaturi sau sa oferi livrare gratuita in magazin. Acest tip de reduceri se va aplica si va fi vizibil pentru clienti doar dupa introducerea unui cod valid de cupon. 

Mod de functionare

Un cupon de reducere reprezinta o regula de discount, iar utilizarea acestuia genereaza o reducere de pret atunci cand este indeplinita seria de conditii pe care le-ai definit. O regula de discount de tip cupon poate avea mai multe coduri de cupon asociate. In acelasi timp, in magazin pot exista mai multe cupoane active simultan.

In functie de setarile si conditiile pe care le definesti pentru regula de discount de tip cupon, codurile de cupon vor putea fi aplicate fie pentru intreaga comanda, fie doar pentru anumite produse, categorii de produse sau producatori, cat si pentru comenzi situate intr-un anumit interval valoric pe care il setezi.

Cupoane de tip Reducere pe comanda

Aceste cupoane permit oferirea unui discount sub forma de reducere de pret, la nivelul intregului cos de cumparaturi sau doar pentru anumite produse din cart. 

Poti seta urmatoarele tipuri de reduceri pe comanda in magazin:

Reducerea procentuala

Este calculata prin aplicarea procentului de reducere la valoarea produselor eligibile din cosul de cumparaturi.

Daca aplicarea cuponului este permisa pentru toate produsele din cosul de cumparaturi, atunci reducerea procentuala se va calcula pe baza valorii intregului cart.

Daca doar anumite produse din cosul de cumparaturi permit utilizarea cuponului, reducerea procentuala se va calcula pe baza valorii produselor respective.

Tip

Reducerea se aplica la valoarea produselor cu taxe incluse.

Exemplu

Daca vinzi pe site capsule de cafea si adaugi un cupon de reducere de 10% valabil pentru toate produsele din magazin, la valoarea capsulelor de cafea existente in cart va fi aplicata o reducere procentuala de 10%.

Platforma MerchantPro iti permite sa definesti multiple criterii de aplicabilitate a cuponului, astfel ca aplicarea acestuia in magazin va depinde de setarile pe care le realizezi.

Reducerea cu valoare fixa

Presupune definirea unei sume fixe care va fi acordata ca discount in urma folosirii cuponului. Reducerea cu valoare fixa poate fi aplicata in urmatoarele moduri:

  • O singura data, la valoarea totala a cosului de cumparaturi (varianta recomandata); Spre exemplu, in cazul unui cupon de 10 RON la achizitia oricarei perechi de ochelari de soare, din valoarea cosurilor de cumparaturi care contin cel putin o pereche de ochelari de soare va fi scazuta valoarea fixa de 10 RON;
  • Pentru fiecare unitate de produs din cosul de cumparaturi (varianta nerecomandata); Spre exemplu, in cazul unui cupon de 10 RON la achizitia oricarei perechi de ochelari de soare, din pretul fiecarei perechi de ochelari de soare din cosul de cumparaturi va fi scazuta valoarea fixa de 10 RON. Astfel, daca in cart exista 3 perechi de ochelari de soare, valoarea totala a reducerii generate de cupon va fi 30 RON.

Nota

Orice cupon de tip Reducere pe comanda va fi aplicat doar pentru valoarea produselor din cosul de cumparaturi; costurile de livrare vor fi aplicate ulterior si nu vor fi reduse.

Cupoane de tip Livrare gratuita

Acest tip de cupoane iti permite sa oferi transport gratuit la plasarea unei comenzi. Aplicarea cuponului de tip livrare gratuita in magazin va genera in mod automat o reducere egala cu valoarea costului de livrare aplicabil pentru comanda respectiva.

Posibilitatea de a oferi livrare gratuita doar pentru anumite produse se adreseaza in principal magazinelor care percep costuri individuale de livrare pentru anumite tipuri de produse.

Exemplu

Daca in oferta magazinului tau se regasesc, printre altele, si produse voluminoase cum ar fi frigiderele, iar produsele de acest tip au un cost de livrare individual, poti crea un cupon de livrare gratuita doar pentru frigidere. Dupa introducerea codului de cupon in magazin, costul de livrare pentru frigiderul inclus in comanda nu va mai fi aplicat, dar costurile de livrare corespunzatoare celorlalte produse din comanda vor fi aplicate in continuare.

Din setarile cuponului vei putea alege daca livrarea gratuita se va aplica pentru toate produsele din cart sau doar pentru anumite produse definite in functie de o serie de criterii. De asemenea, poti alege pentru ce zone de livrare sa se aplice cuponul - un cupon valid doar pentru o anumita zona de livrare va oferi transport gratuit exclusiv pentru comenzile care vor fi expediate in zona respectiva.

Aplicarea cupoanelor de reducere in cart

In momentul plasarii unei comenzi, in cosul de cumparaturi poate fi aplicat un singur cupon de reducere. Dupa aplicarea cuponului, reducerea nu mai poate fi eliminata din cosul de cumparaturi.

Codul de cupon poate fi introdus de catre clienti in urmatoarele zone din magazin:

1
Pagina de cart - sub lista produselor adaugate este afisat un camp pentru introducerea codului de cupon. Dupa introducerea codului si click pe Aplica, se va aplica automat reducerea corespunzatoare cuponului, care va fi vizibila in cart;
2
Pagina de trimitere comanda (checkout) - in cazul in care codul de cupon nu a fost introdus in pagina de cart, clientul va putea adauga codul de cupon direct din pagina de Checkout. Dupa click pe Aplica, se va aplica reducerea corespunzatoare cuponului si aceasta va fi vizibila in sumarul cosului de cumparaturi.
Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.