Localizarea continutului din magazin in mai multe limbi

Localizarea continutului din magazin este o actiune necesara pentru afacerile online care vizeaza extinderea pe piete straine. 

Traducerea continutului le permite utilizatorilor din alte tari decat cea de origine a magazinului sa inteleaga mai rapid tipul produselor comercializate, descrierile acestora, informatiile referitoare la plata si livrare, precum si alte informatii utile.

In magazinul tau MerchantPro ai posibilitatea de a traduce continutul atat manual, cat si in mod automat.

Adaugarea de limbi suplimentare

Pentru a adauga limbi suplimentare in magazin, acceseaza Website > Localizare continut si apasa butonul Adauga limba noua

Selecteaza in overlayer limba pe care doresti sa o adaugi si apasa butonul Salveaza

Ulterior, toate limbile adaugate se vor regasi in listing-ul din pagina Localizare continut.

Nota

Poti adauga pana la 10 limbi suplimentare in magazin, pe care este recomandat sa le activezi doar dupa finalizarea traducerii continutului.

Traducerea manuala a continutului

In listing-ul de traduceri vei regasi in dreptul fiecarei limbi suplimentare numarul total de elemente text din cadrul magazinului, numarul de elemente ramase de tradus din limba de baza a magazinului (cu status In asteptare), precum si stadiul de progresie al traducerilor.

Pentru a realiza traducerile in mod manual, da click pe valoarea din dreptul coloanei In asteptare

Continua apoi in pagina de traduceri si selecteaza entitatile pe care doresti sa le traduci: Elemente editabile, Produse, Categorii, Producatori, Atribute etc.

Poti utiliza filtrarea disponibila in pagina pentru a lista exclusiv variabilele inca netraduse.

Traducerea automata a continutului

Prin instalarea in magazin a aplicatiei Auto translator poti incepe sa traduci in mod automat continutul in oricare dintre limbile suplimentare pe care le adaugi in magazin.

Nota

Aplicatia Auto translator functioneaza pe baza de credite pre-platite, pe care le poti achizitiona din pagina Sumar cont.

Ulterior, revino in pagina Localizare continut si acceseaza lista de traduceri In asteptare din dreptul limbii suplimentare pentru care doresti sa realizezi traducerea automata a continutului.

Ai la dispozitie urmatoarele variante de traducere:

1
Bulk - sa traduci simultan toate elementele unei entitati (Elemente editabile, Produse, Categorii, Producatori etc.) prin accesarea butonului Traducere automata;

2
Individual - sa traduci fiecare element din pagina, prin accesarea butonului de traducere asociat fiecarei inregistrari in parte.

Nota

Pentru o mai mare acuratete a continutului afisat in site, este recomandat sa verifici textele traduse automat si sa editezi manual eventualele erori.

Export traduceri

In cazul in care vrei sa exporti o anumita traducere din magazin in sisteme terte sau in alte scopuri, mergi in pagina Localizare continut si acceseaza butonul Exporta.

In overlayer-ul poti seta preferintele cu privire la export, respectiv sa selectezi:

  • Limba traducerilor care vor fi incluse in export;
  • Entitatile care vor fi incluse in fisierul exportat (optiunea de export a tuturor entitatilor din magazin este pre-selectata);
  • Daca in export vor fi incluse doar inregistrarile fara traducere;
  • Formatul fisierului exportat (CSV, Excel, XLIFF);
  • Daca doresti trimiterea via email a unui link de descarcare a fisierului de export. 

Apasa butonul Exporta fisier dupa verificarea tuturor setarilor.

Nota 

Fisierul exportat va contine denumirea entitatii, continutul acesteia in limba magazinului si continutul in limba selectata.

Import traduceri

O alta metoda prin care poti traduce rapid continutul din magazin intr-una dintre limbile suplimentare adaugate este prin import.

Pentru a realiza un import de traduceri, mergi in pagina Localizare continut si acceseaza butonul Importa.

Selecteaza limba suplimentara din magazin pentru care vrei sa importi traducerea, apoi incarca fisierul de import intr-unul dintre formatele acceptate (CSV, Excel, XLIFF).

Nota

Capetele de tabel din fisierul de import trebuie sa respecte cu exactitate denumirile din exemplele puse la dispozitie in overlayer-ul de import (Ex: variable, ro_RO, en_GB). 

Apasa butonul Importa fisier dupa verificarea tuturor setarilor.

Activarea/stergerea unei limbi suplimentare in magazin

Dupa finalizarea traducerilor pentru o limba suplimentara, aceasta va deveni disponibila in magazin doar dupa ce activezi butonul de tip glisor Modifica status din dreptul acesteia, in pagina Localizare continut.

Pentru a elimina o limba suplimentara din lista, acceseaza butonul de stergere din dreptul inregistrarii respective.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.