Setarea paginii de cart din magazin

La accesarea Setari > Cos de cumparaturi din panoul de control MerchantPro poti realiza o serie de setari cu privire la cart-ul din magazin.

In pagina poti seta modul in care vor fi afisate in cosurile de cumparaturi ale clientilor anumite elemente precum reducerile de pret sau regulile de discount aplicate. De asemenea, poti controla si modul general de functionare al functiilor de la nivelul cosului de cumparaturi.

Aplicarea regulilor de discount de tip cart

Setarea Ordine de aplicare a regulilor de discount de tip cart iti permite sa selectezi ordinea in care vor fi aplicate discount-urile, atunci cand in cart exista simultan atat reguli de discount, cat si un cupon de reducere.

Astfel, poti selecta in continuare daca doresti sa aplici prima data in cosul de cumparaturi o regula de discount de tip cart sau un cupon de reducere.

Aplicarea reducerilor de pret

Din setarea Mod de afisare reduceri - produse cu Pret Vechi poti controla modul de afisare pentru reducerile determinate pe baza de Pret vechi si Pret nou la nivel de produs. Setarea se aplica in pagina de cart, pe comenzi si pe facturi.

Poti selecta una dintre urmatoarele optiuni de afisare:

  • Preturile nereduse si reducerile cumulate;
  • Preturile nereduse si reducerile separat per produs;
  • Preturile cu reducerile deja aplicate;
  • Pretul neredus taiat, pretul redus si reducerile cumulate.

Afisarea reducerilor din aplicarea regulilor de discount

Setarea Mod de afisare reduceri - reguli de discount iti permite sa controlezi modul in care vor fi afisate in cosul de cumparaturi reducerile rezultate in urma aplicarii regulilor de discount. Setarea se aplica in pagina de cart, pe comenzi si in facturi.

Poti selecta una dintre urmatoarele de afisare:

  • Preturile nereduse si reducerile cumulate;
  • Preturile nereduse si reducerile separat per produs.

Salvarea continutului cartului in magazin

Setarea Mod salvare continut cart controleaza modul in care doresti sa permiti salvarea cosului de cumparatori pentru vizitatorii magazinului tau. 

Astfel, poti opta pentru salvarea cartului:

La nivel de cont de utilizator

Produsele din cart vor fi salvate vor fi salvate la nivelul contului de client pe perioada nedeterminata si vor putea fi accesate de pe orice dispozitiv, pana la eliminarea din cos.

Nota

Setarea se aplica doar in cazul utilizatorilor cu cont de client, iar produsele din cos nu vor fi rezervate. 

In continuare, vei putea selecta Modul de actualizare a cartului dupa logarea in cont, in cazul vizitatorilor care adauga produse in cart nelogati in cont, dar care se autentifica ulterior in contul de client din magazin:

  • Cartul vizitatorului nelogat se va adauga la cartul utilizatorului logat - in cart se vor regasi atat produsele adaugate inainte de logare, cat si cele existente in cartul de client logat (daca se aplica);
  • Cartul vizitatorului nelogat va inlocui cartul utilizatorului logat - in cart se vor regasi doar produsele adaugate inainte de logare; produsele existente in cartul de client logat de la o data anterioara vor fi eliminate din cart.

La nivel de vizitator

Produsele din cart vor fi salvate pe baza de cookie-uri plasate pe dispozitivul de pe care a avut loc adaugarea in cos.

Cookie-urile de vizitator au o durata limitata de viata, iar continutul cartului va fi disponibil temporar si doar pe dispozitivul respectiv.

Activarea functiei de cart sharing

Prin activarea functiei de cart sharing permiti vizitatorilor sa isi trimita via email un link catre cartul din magazin, pentru a finaliza comanda mai tarziu.

De asemenea, din magazin poti partaja link-ul si cu alte persoane.

Afisarea de produse recomandate in cart

Functia iti permite sa controlezi tipul de produse care vor fi afisate in cart in scop de upsell.

Descopera detalii in topicul dedicat despre afisarea in cart de produse recomandate in scop de upsell.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.