Setarea paginii de checkout din magazin

La accesarea Setari > Checkout din panoul de control MerchantPro poti realiza o serie de setari cu privire la pagina de finalizare a comenzii din magazin.

Poti personaliza in detaliu pagina de checkout a magazinului tau online, astfel incat sa facilitezi plasarea unei comenzi pentru utilizatori, precum si sa restrangi aria de potentiali cumparatori, in functie de preferinte.

Selectia tipului de checkout

Din aceasta sectiune poti selecta daca vrei ca utilizatorii sa parcurga:

  • Doi pasi pentru a plasa comanda (Standard checkout) - la checkout vor fi afisate atat pagina de introducere a informatiilor de client, cat si pagina de confirmare a informatiilor introduse;
  • Doar un singur pas (One page checkout) - utilizatorul isi va putea completa in aceeasi pagina de checkout informatiile de client si sa selecteze metodele de plata si de livrare dorite.

Setari clienti

Din aceasta sectiune iti poti seta preferintele cu privire la modul de finalizare a comenzii (cu creare de cont sau Guest checkout - cu creare de cont implicita/optionala).

La selectarea oricareia dintre optiunile cu Guest checkout, vei putea in continuare sa selectezi modul in care va fi salvat in panoul de control profilul de client, dupa plasarea comenzii:

  • Fara creare de profil client;
  • Creeaza profil de client tip Guest;
  • Aloca clientul pe un profil existent - daca se aplica.

Nota

Daca optezi pentru alocarea clientului pe un profil existent, va trebui sa selectezi si criteriul (Email si telefon/Email/Telefon) in functie de care sistemul va incerca sa fuzioneze profilurile si comenzile cu date de identificare comune in cadrul unui singur profil.

Seteaza in continuare Disponibilitatea optiunii de Creare cont doar pentru clienti sau doar pentru administratorul magazinului.

In cadrul setarilor referitoare la clienti poti seta si daca plasarea de comenzi este permisa pentru orice tip de client sau doar pentru clientii de tip persoana fizica ori juridica, precum si sa activezi validarea automata a codului fiscal in sistemul ANAF sau in sistemul VIES.

De asemenea, poti activa o serie de setari suplimentare cu privire la clienti, precum:

  • Permiterea crearii de cont dupa plasarea comenzii;
  • Aprobarea manuala a conturilor de client create in magazin;
  • Permiterea plasarii comenzilor doar din anumite tari;
  • Setarea unei valori minime a comenzilor care pot fi plasate in magazin.

Setarea campurilor afisate la checkout

Sectiunea iti permite sa administrezi campurile care vor fi afisate in pagina de checkout din magazin ca optionale sau obligatorii - Abonare la newsletter, Adresa de email, Codul Unic de Inregistrare (CUI), Numar Registrul Comertului, Numele bancii/Cod IBAN, Codul Numeric Personal (CNP), Judet, Cod postal, Adresa, Telefon, Data nasterii sau Comentarii.

De asemenea, poti selecta modul in care soliciti clientilor acceptarea Termenilor si Conditiilor magazinului (opt-in/opt-out), precum si ordinea in care vor fi afisate la checkout sectiunile de facturare & livrare.

Optiunea de Detectare automata a locatiei este selectata in mod implicit la crearea unui magazin in platforma MerchantPro. Aceasta permite completarea automata a locatiei, pe baza adresei de IP a utilizatorului (tara si oras). 

Nota

Daca nu doresti ca locatia sa fie detectata automat, este necesar sa dezactivezi aceasta optiune.

Afisarea metodelor de plata la checkout

Din aceasta sectiune poti controla modul de ordonare a metodelor de plata in pagina de checkout - Personalizat sau in functie de Popularitate.

Nota

Daca selectezi optiunea Personalizat, vei putea sa ordonezi manual metodele de plata pe care le-ai setat in magazin, folosind functia drag & drop.

Tot din aceasta pagina poti controla si ordinea de selectie a metodelor de plata & livrare, respectiv daca vrei ca la checkout sa afisezi prima data metodele de plata sau pe cele de livrare.

Nota 

Daca alegi sa afisezi prima data metodele de plata, vei putea optional sa setezi preselectarea la checkout a primei metode de plata din lista, pentru a facilita plasarea comenzilor. In caz contrar, clientii vor trebui sa selecteze manual o metoda de plata pentru a continua checkout-ul.

In continuare, poti controla daca permiti sau nu plasarea comenzilor atunci cand clientii se afla in afara zonelor de livrare pe care le-ai definit, precum si modul in care vor fi afisate la checkout metodele de livrare in cazul comenzilor cu livrare gratuita (toate metodele de livrare disponibile cu cost 0 sau o metoda generica de Livrare gratuita).

Suplimentar, in campul Informare generala privind livrarea produselor, poti introduce un text general explicativ, care va fi afisat la Checkout, cu privire la politica de livrare a produselor.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.