Permiterea postarii in magazin de review-uri de produs din partea clientilor

Review-urile de produs reprezinta o modalitate excelenta prin care poti creste increderea vizitatorilor in produsele si serviciile pe care le oferi in magazinul tau MerchantPro. Totodata, prin colectarea si afisarea recenziilor de la clienti poti imbunati inclusiv performantele SEO ale site-ului. 

Instalarea si setarea aplicatiei

Pentru a le permite cumparatorilor sa posteze review-uri de produs in magazinul tau MerchantPro, este necesara instalarea aplicatiei Review produse, disponibila in Aplicatii > Toate aplicatiile.

Continua in pagina de setari a aplicatiei, de unde poti controla:

  • Cine poate posta review-uri (toti utilizatorii, doar utilizatorii logati in magazin sau doar cei care au achizitionat produsul);
  • Modalitatea de aprobare a review-urilor (manuala, automata sau aprobare manuala si aprobare automata pentru utilizatorii cu comentarii anterioare aprobate);
  • Daca permiti postarea de raspunsuri la review-urile de produs deja existente.

In continuare, poti selecta modul de ordonare cronologica a review-urilor (ascendent sau descendent), precum si modul de afisare al datei review-ului (data efectiva sau intervalul scurs de la postare).

Optional, poti activa urmatoarele functii:

  • Activeaza functia de incarcare imagini - utilizatorii vor putea incarca imagini in momentul adaugarii unui review;
  • Afiseaza marcaj de achizitie verificata - in dreptul review-urilor postate de utilizatori care au cumparat produsul va fi afisat un marcaj specific de Achizitie verificata;
  • Activeaza functia de Rating - utilizatorii vor putea acorda un calificativ produselor atunci cand adauga un review;
  • Afiseaza Rating-ul in listing produse - rating-ul unui produs este determinat ca medie a rating-urilor individuale lasate de utilizatori;
  • Continut optional pentru Review - utilizatorii vor putea trimite doar rating-ul, fara a mai introduce un review.

Alege si formatul de afisare al review-urilor in paginile de produs din magazin (Lista sau Tabel) si apasa Instaleaza aplicatia pentru a finaliza instalarea si setarea acesteia.

Administrarea review-urilor de produse

Review-urile de produs plasate de catre utilizatori in magazin pot fi administrate din listing-ul dedicat, disponibil la accesarea Catalog > Review-uri produse.

In pagina sunt listate informatii de baza, precum produsul pentru care a fost plasat review-ul, continutul comentariului, autorul si data review-ului.

Aprobarea/respingerea comentariilor de produse

Daca ai setat aprobarea manuala a comentariilor de produs, poti aproba/respinge un review prin click pe butoanele specifice de pe coloana Status.

Daca inainte de aprobare doresti sa editezi textul unui comentariu de produs, acceseaza butonul Editeaza si realizeaza modificarile. De asemenea, din overlayer-ul de editare poti inclusiv sa aprobi sau sa respingi un review de produs.

Postarea de raspunsuri la comentariile de produse

In situatia in care un utilizator al site-ului se declara nemultumit de caracteristicile unui produs sau solicita informatii suplimentare despre acesta, ai la dispozitie posibilitatea de a adauga raspunsuri la comentariile plasate in magazin.

Textul pe care il introduci va fi afisat in pagina de produs din magazin sub forma de raspuns la review-ul initial.

Adaugarea manuala a comentariilor de produs

Aplicatia Review produse iti permite sa adaugi in magazin inclusiv recenziile obtinute de la cumparatori prin intermediul aplicatiei Feedback clienti.

1
Mergi in pagina Review-uri produse;
2
Acceseaza butonul Adauga review;
3
Selecteaza in overlayer produsul pentru care a fost plasata recenzia, rating-ul oferit de utilizator, respectiv adauga numele, adresa de email si comentariul acestuia;

4
Apasa Salveaza.

Nota

Comentariile adaugate manual vor avea automat statusul Activ si vor fi afisate instant in zona de comentarii a paginii de produs din magazin.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.