Setarea domeniului unui magazin MerchantPro

Dupa crearea magazinului tau in platforma MerchantPro, acesta va folosi un domeniu temporar de forma subdomeniu.merchantproshop.com, care permite plasarea de comenzi doar in timpul perioadei Trial (de 15 zile).

Adaugare domeniu

Domeniul primar poate fi adaugat din Setari > Domenii & SSL, la accesarea butonului Adauga domeniu.

Pentru a putea folosi magazinul creat pe domeniul sau subdomeniul propriu, vor fi necesare o serie de setari DNS. Acestea pot fi configurate:

  • Prin intermediul institutiei de inregistrare a domeniilor RoTLD (pentru domeniile de tip .ro);
  • Prin intermediul companiei de la care a fost achizitionat domeniul (Ex: ROMARG, Livetodot, GoDaddy);
  • Cu ajutorul companiei care furnizeaza serviciile de hosting.

Pentru ca magazinul creat sa functioneze pe domeniul propriu, este necesar ca acesta sa pointeze catre MerchantPro, folosind una dintre urmatoarele variante:

  • Setare Nameservere (optiune recomandata);
  • Creare inregistrare de tip A.

Nota

Daca ai deja un magazin pe domeniul vechi si vrei sa eviti ca acesta sa nu fie afectat din perspectiva SEO, iti recomandam sa adaugi redirecturi 301 de la URL-urile site-ului actual catre URL-urile noi din cadrul magazinului pe care il vei crea; utilizatorul va fi astfel redirectionat in mod automat catre pagina noua setata.

Setare Nameservere

Pointarea nameserverelor catre MerchantPro este optiunea recomandata pentru ca magazinul online sa functioneze pe domeniul propriu. 

Nota

Prin setarea nameserverelor noastre pentru domeniu, vei avea in mod automat alocata si o inregistrare de tip MX si vei putea astfel sa creezi adrese de email pentru domeniul tau, direct din interfata de administrare.

Setarea nameserverelor se realizeaza din cadrul contului de client creat pe platforma unde este inregistrat domeniul. In cazul in care intampini probleme privind aplicarea modificarilor, iti recomandam sa iei legatura cu echipa de suport a institutiei in cauza.

Este necesar sa adaugi urmatoarele nameservere pentru domeniul tau:

  • ns1.shopmania.org
  • ns2.shopmania.org

Nota

Daca detii adrese de email pentru domeniul respectiv, acestea nu vor mai functiona de pe serverul de email pe care erau setate anterior; iti recomandam sa realizezi in prealabil un back-up pentru adresele respective (contacte, continut mesaje).

Nota

Daca serviciul tau curent de hosting utilizeaza inregistrarea Delegation Signer (DS) pentru domeniul tau, este necesar sa o dezactivezi inainte de setarea noilor nameservere.

Creare inregistrare de tip A record

Operatiunea de pointare a domeniului prin crearea unei inregistrari de tip A, consta in pointarea domeniului catre adresa IP 185.181.100.80.

Nota

Domeniile de tip exemplu.ro si www.exemplu.ro sunt vazute de principalele motoare de cautare ca fiind doua domenii diferite; este recomandat ca pointarea catre adresa IP mentionata sa fie facuta pentru ambele variante.

Propagarea setarilor DNS

Odata cu realizarea setarilor DNS, poate dura pana la 72 de ore pana cand acestea sa fie propagate prin toate serverele existente la nivel global si pana cand acestea sa devina vizibile pentru oricine acceseaza site-ul. 

Astfel, chiar daca schimbarile domeniului tau pot fi vizualizate in browser-ul propriu, este posibil ca persoane din alta zona geografica sa nu poata vedea site-ul in acel moment.

Modificarea setarilor DNS consta in doua parti:

  • Actualizarea initiala a setarilor in cadrul registrarului de domenii;
  • Actualizarea modificarilor pe web (procesul de propagare).

Nota

Poti verifica stadiul in care se afla procesul de propagare prin accesarea site-ului whatsmydns.net.

Dupa finalizarea procesului de propagare al setarilor DNS, pe respectivul domeniu va functiona noul magazin creat in cadrul platformei MerchantPro.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.