Ce este si de ce am nevoie de un certificat SSL in magazin?

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate pentru magazinele online, care cripteaza comunicatiile dintre server si client. Criptarea protejeaza tranzactiile cu cardul bancar, transferul de date, datele personale, datele de identificare ca utilizator si asigura transmiterea in siguranta a documentelor private prin intermediul Internetului.

Tip

Pentru a recunoaste website-urile care functioneaza pe protocol HTTPS si care au certificatul de securitate instalat, verifica daca URL-ul incepe cu http:// sau https://, precum si padlock-ul de securitate (iconul in forma de lacat) afisat de majoritatea browserelor in bara de navigare.

Avantajele detinerii unui certificat SSL:

  • Cresterea increderii in website pentru vizitatori - prezenta unui certificat SSL prin afisarea iconului de securizare din dreptul adresei URL ofera un grad ridicat de incredere pentru utilizatori, incurajandu-i sa acceseze website-ul respectiv;
  • Imbunatatirea performantelor SEO - utilizarea certificatelor SSL este considerat de Google un factor de crestere a rank-ului in algoritmii de cautare;
  • Utilizarea standardului HTTP/2 pentru transferul datelor - protocolul HTTP/2 ofera o viteza mai buna de incarcare a paginilor, un alt factor important pentru pozitionarea in rezultatele din Google; HTTP/2 permite serverului sa redea continut, pentru a raspunde cu date mai multor interogari decat cele solicitate de client;
  • Evitarea sanctiunilor posibile in urma unor brese de securitate - regulamentul GDPR prevede ca fiecare comerciant sa se asigure ca datele personale oferite de catre utilizatorii/clientii website-urilor sa fie securizate, in caz contrar fiind pasibili de amenzi substantiale.

Tip

Pentru a activa un certificat SSL in magazinul tau MerchantPro, acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile si instaleaza unul dintre certificatele SSL disponibile in sectiunea Hosting.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.