Cum ma ajuta utilizarea unui IP dedicat?

IP (acronim de la Internet Protocol) este o adresa formata dintr-o serie de numere si puncte, care identifica un dispozitiv conectat la Internet sau o alta retea de computere. IP-urile sunt asociate domeniilor magazinelor prin intermediul setarilor DNS.

Nota

Daca folosesti pentru magazinul tau solutii de protectie de tip DDoS (ex: Cloudflare), utilizarea unui IP dedicat nu este necesara.

Website-urile pot avea doua tipuri de IP-uri: 

  • IP-uri partajate - varianta mai accesibila si implicit mai des utilizata, in care acelasi IP este asociat pe mai multe website-uri din cadrul aceluiasi server;
  • IP-uri dedicate - un IP este asociat doar cate unui singur website in parte.

O adresa IP dedicata este in mod obisnuit utilizata de catre website-uri care necesita un nivel ridicat de securitate si performanta, care trebuie sa se conformeze anumitor standarde etc. Folosind o adresa dedicata te vei bucura si de beneficiile oferite de protocolul HTTP/2 care iti ofera o viteza crescuta de incarcare a paginilor.

In plus, anumiti specialisti SEO considera ca site-urile cu adrese IP dedicate pot obține rezultate mai bune in clasarea in rezultatele motoarelor de cautare decat cele aflate pe IP-uri partajate.

Nota

Din panoul de control al magazinului tau MerchantPro poti achizitiona un IP propriu prin instalarea aplicatiei IP Dedicat.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.