Cum setez nameserverele pe Cloudflare?

Platforma MerchantPro iti permite sa iti integrezi magazinul cu reteaua Cloudflare, care ofera servicii de tip CDN, protectie DDoS sau servicii distribuite de DNS si care se situeaza intre vizitatorul website-ului si furnizorul de hosting, actionand ca un proxy invers pentru website-uri.

Daca folosesti o gazduire externa a domeniului magazinului tau, urmeaza pasii descrisi in continuare:

1
Mergi in contul tau Cloudflare si da click pe numele domeniului;
2
Acceseaza DNS > Records;
3
Daca inregistrarile de tip NS nu corespund cu cele din platforma de gazduire a domeniului, sterge-le ( Edit > Delete) si apasa Add record pentru a adauga cate o inregistrare noua de tip NS pentru fiecare nameserver furnizat de serviciul tau de gazduire a domeniului.

Daca DNS-ul tau este gazduit de platforma Merchantpro, trebuie sa adaugi urmatoarele nameservere: ns1.shopmania.org si ns2.shopmania.org.

Daca DNS-ul tau este gazduit in alta parte, trebuie sa adaugi:

  • nameserverele de la server-ul tau, de exemplu:ns.yourhosting.org
  • si
  • urmatoarele inregistrari:

  • bounce.example.com MX 10 feedback-smtp.eu-central-1.amazonses.com
    bounce.example.com TXT "v=spf1 include:amazonses.com ~all"

    4
    Apasa Save;
    5
    Mergi apoi in sectiunea DNS management;
    6
    Daca ai deja inregistrari de tip A pentru domeniu si pentru www, apasa Delete pentru a le sterge;
    7.1.
    In cazul in care folosesti domeniu pentru magazin, adauga 2 inregistrari:

  • O inregistrare de tip CNAME, completeaza la Name: @ si Target: wshop.mpcloud.net pentru zona apex, adica domeniul tau de baza, ca in screenshotul urmator:
  • O inregistrare de tip CNAME, completeaza la Name: www si Target catre domeniul tau de baza, ca in screenshotul urmator:
  • Pentru mai multe detalii acceseaza link-ul urmator: https://developers.cloudflare.com/dns/cname-flattening/set-up-cname-flattening/

    7.2.
    In cazul in care folosesti subdomeniu pentru magazin, shop.example.com, atunci este suficient sa adaugi o inregistrare CNAME catre wshop.mpcloud.net.

    8
    Apasa Save dupa verificarea tuturor setarilor.

    Pentru a evita aparitia unor mesaje de eroare la configurarea domeniului sau a situatiei in care nu poti accesa domeniul din butonul Vezi magazin:

    1
    Acceseaza Security > WAF (Web Application Firewall) > Tools din contul tau Cloudflare;
    2
    Introdu in continuare pe rand IP-urile din lista aceasta si apoi da click pe Allow in campul Action. Deoarece lista din link-ul de mai sus poate suferi modificari in timp, este necesar sa te asiguri periodic ca toate IP-urile MerchantPro mentionate in acel topic sunt whitelistate corect.
    3
    Pentru a te asigura ca inclusiv procesul de plata online se desfasoara corect si complet, seteaza o regula de allow pentru URL-ul de notificare, similar ca in cazul conectarii magazinelor gazduite de MerchantPro, incluzand valoarea /callback.

    Domeniul magazinului tau va aparea cu IP-ul Cloudflare daca la inregistrarile de tip A bifezi optiunea Proxied. Domeniul magazinului tau va aparea cu IP-ul MerchantPro daca optiunea Proxied nu este bifata.

    Nota

    In cazul in care ai achizitionat si utilizezi un certificat SSL in magazin, te rugam inclusiv sa configurezi in setarile SSL/TLS din contul tau Cloudflare, pentru a preveni o eventuala situatie de nefunctionare a website-ului.

    Important

    Utilizarea setarilor DMARC, DKIM si SPF pentru domeniul de trimitere a email-urilor este imperativa pentru evitarea oricaror probleme legate de livrarea email-urilor. Vezi aici

    setarile necesare pentru trimiterea emailurilor (SPF, DKIM, DMARC)

    Vezi detalii despre gestionarea inregistrarilor DNS in Cloudflare.

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.