Ce este un marketplace?

Marketplace-urile sunt platforme de vanzare, structurate dupa un model de business bazat pe 3 componente principale:

  • Administratorul
  • Sellerii
  • Clientul final.

In cadrul unui astfel de model, administratorul poate vinde atat produse proprii, precum si pe cele ale unor comercianti terti (selleri) - urmand sa incaseze un comision in urma fiecarei vanzari realizate de acestia prin intermediul platformei. 

Un avantaj al marketplace-urilor este acela ca administratorii nu raspund de produsele listate pentru comercializare de catre selleri, nici de livrarea comenzilor, aceste sarcini revenind exclusiv comerciantilor care vand prin intermediul platformei.

In schimb, detinatorul platformei ramane in continuare responsabil de aprovizionarea, listarea si stabilirea politicilor de preturi si livrare ale propriilor produse pe care le vinde in marketplace.

Prin crearea unui marketplace, le oferi clientilor o gama mult mai variata de produse, precum si posibilitatea ca acestia sa identifice rapid cele mai avantajoase oferte.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.