Aplicatia Newsman - configurare si utilizare

Newsman este un sistem de email marketing care iti permite sa trimiti newslettere si sa segmentezi abonatii in functie de mai multe criterii, precum si sa monitorizezi rezultatele campaniilor de email pe care le derulezi.

Din contul tau creat in sistemul Newsman va fi necesar sa definesti cele doua categorii principale de destinatari catre care vrei sa trimiti newslettere:

  1. Abonatii la newsletter;
  2. Clientii care au plasat comenzi.

Ulterior, din contul tau Newsman ai posibilitatea de a crea subsegmente asociate celor doua categorii principale de useri, astfel incat sa poti sa trimiti newslettere targetate in functie de comportamentul utilizatorilor respectivi. 

Comportamentul userilor va fi monitorizat prin scriptul de tracking Newsman inserat in magazin (daca optezi pentru acest lucru in setarile aplicatiei).

Configurarea aplicatiei

Din panoul de control al magazinului, acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Newsman si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Mergi apoi in pagina Aplicatiile mele si apasa butonul Setari asociat aplicatiei Newsman, pentru a realiza setarile de conectare la sistemul Newsman si de configurare a aplicatiei.

Cheia API si User ID necesare pentru conectare sunt disponibile in contul tau Newsman, la accesarea Contul meu > API > Adauga API Key.

Dupa introducerea datelor de conectare, defineste setarile de tracking si preferintele cu privire la listele de adrese utilizate pentru trimiterea de newslettere din Newsman:

  • Activeaza cod JavaScript Newsman - prin activarea acestei setari se va insera in magazin un script Newsman care va monitoriza diferite actiuni ale utilizatorilor in magazin;
  • Genereaza datafeed de produse pentru Newsman - prin activarea setarii se vor trimite produsele din magazin catre Newsman, in scopul crearii de newslettere personalizate;
  • Adauga trigger pentru update-ul comenzii in Newsman - setarea controleaza trimiterea comenzilor catre Newsman prin codul JavaScript. In momentul in care comanda sufera modificari de status, acesta va fi trimis si actualizat in mod automat si in sistemul Newsman, in scopul realizarii unei targetari/personalizari corespunzatoare a newsletterelor.

Crearea listelor de adrese de email

Este necesar ca mai intai sa definesti in contul tau Newsman listele in care vor fi incluse adresele de email ale clientilor care au plasat comenzi, respectiv ale utilizatorilor care s-au abonat la newsletter in magazin.

Ulterior, din pagina de setari a aplicatiei din magazin, mergi la setarile Lista clienti magazin, respectiv Lista abonati newsletter magazin si selecteaza listele Newsman in care vrei sa incluzi fiecare categorie de destinatari.

Daca nu ai definit nicio lista in Newsman, in selectorul din setarile aplicatiei va fi disponibila doar optiunea Nu sincroniza lista.

Nota

Un client care a plasat comanda, dar care se aboneaza si la newsletter, va fi inclus in lista abonatilor la newsletter.

Actualizarea listelor de destinatari

Dupa selectarea listelor in care se vor salva email-urile, adresele abonatilor la newsletter si cele ale clientilor vor fi trimise automat catre Newsman. Ulterior, noile inregistrari create in magazin vor fi trimise automat catre Newsman. 

Spre exemplu, in momentul in care in magazin este creat un nou abonat la newsletter, acesta va fi trimis si catre sistemul Newsman la un anumit interval de timp.

Suplimentar, poti realiza inclusiv o sincronizare manuala a listelor de adrese de email prin accesarea optiunii dedicate disponibila in pagina Aplicatiile mele, in dreptul aplicatiei Newsman.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.