Ce erori uzuale pot aparea la generarea si transmiterea e-Factura?

Descopera in continuare cateva dintre cele mai frecvente erori care pot aparea la generarea si transmiterea e-Facturilor, precum si actiunile recomandate pentru corectarea acestora:

1
BR-RO-120: Identificatorul de inregistrare legala a Cumparatorului (BT-47) si/sau Identificatorul de TVA al Cumparatorului (BT-48) trebuie sa fie inscris. 

Actiuni necesare: Asigura-te ca respectivul Cumparator este persoana juridica, iar CIF-ul acestuia inscris in factura este valid si se regaseste in sistemele ANAF.
2
BR-07: Nu a fost identificat CIF-ul cumparatorului. In cazul in care cumparatorul este din exteriorul Romaniei (nu are CUI sau NIF), completati parametrul EXTERN=DA la upload-ul fisierului.

Actiuni necesare: Asigura-te ca respectivul Cumparator este persoana juridica, iar CIF-ul Cumparatorului inscris in factura este valid si se regaseste in sistemele ANAF.
3
BR-CO-09: Identificatorul TVA al vanzatorului (BT-31), identificatorul TVA al reprezentantului fiscal al vanzatorului (BT-63) si identificatorul TVA al cumparatorului (BT-48) trebuie să aiba un prefix conform codului ISO 3166-1 alpha-2 prin care tara de emitere poate fi identificata. Cu toate acestea, Grecia poate folosi prefixul „EL".

Actiuni necesare: Asigura-te ca CIF-ul Vanzatorului si CIF-ul Cumparatorului contin prefixul de identificare a tarii de rezidenta fiscala, conform codului ISO 3166-1 alpha-2. In cazul in care vreunul dintre CIF-uri nu trebuie sa contina codul de tara (CIF-ul este inregistrat fara prefix de tara), asigura-te ca pe factura sunt introduse doar caractere numerice la campul corespunzator de CIF. 
4
BR-RO-110: Daca Codul tarii Vanzatorului (BT-40) este RO, atunci Subdiviziunea tarii Vanzatorului (BT-39) trebuie sa fie codificata folosind lista de coduri ISO 3166-2:RO (ex.  RO-B  pentru Municipiul Bucuresti,  RO-AB  pentru judetul Alba...).

Actiuni necesare: Asigura-te ca ai introdus un judet valid al societatii tale (al Vanzatorului), in setarile aplicatiei de facturare de pe platforma MerchantPro si in cadrul contului de utilizator de pe platforma.
5
BR-RO-100: Daca Codul tarii Vanzatorului (BT-55) este RO si Subdiviziunea tarii Vanzatorului (BT-54) este RO-B (corespunzator Municipiului Bucuresti), atunci Localitatea Vanzatorului (BT-52) trebuie sa fie codificata folosind lista de coduri SECTOR-RO.

Actiuni necesare: Atunci cand Vanzatorul este din Bucuresti, asigura-te ca in factura este inclus un cod postal valid al Vanzatorului sau ca adresa Vanzatorului contine sectorul. Pentru a fi valid, sectorul trebuie inscris pe factura sub forma Sector sau Sectorul.
6
BR-RO-101: Daca codul tarii Cumparatorului (BT-55) este RO si Subdiviziunea tarii Cumparatorului (BT-54) este RO-B (corespunzator Municipiului Bucuresti), atunci Localitatea Cumparatorului (BT-52) trebuie sa fie codificata folosind lista de coduri SECTOR-RO.

Actiuni necesare: Atunci cand Cumparatorul este din Bucuresti, asigura-te ca in factura este inclus un cod postal valid al Cumparatorului sau ca adresa Cumparatorului contine sectorul. Pentru a fi valid, sectorul trebuie inscris pe factura sub forma Sector sau Sectorul.
7
R_BT_32: CUI vanzator incorect.

Actiuni necesare: Asigura-te ca ai introdus un CIF valid al societatii tale (al Vanzatorului), in setarile aplicatiei Facturier din platforma MerchantPro si in cadrul contului de utilizator de pe platforma. In panoul de control al magazinului tau MerchantPro poti activa functia de validare automata a codului fiscal: acceseaza Setari > Setari comenzi, mergi la setarea Valideaza automat codul fiscal, selecteaza optiunea In sistemul ANAF si apasa Salveaza.
8
R_BT_48: CUI cumparator incorect.

Actiuni necesare: Asigura-te ca CIF-ul Cumparatorului inscris in factura este valid si se regaseste in sistemele ANAF. In magazinul tau MerchantPro poti activa completarea automata a datelor societatii in cazul clientilor de tip persoana juridica: acceseaza Setari > Setari comenzi, activeaza optiunea Completeaza automat datele societatii pe baza codului fiscal si apasa Salveaza.
Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.