Tipuri de domenii care pot fi adaugate in cadrul magazinului

Platforma MerchantPro iti ofera posibilitatea de a utiliza mai multe tipuri de domenii in cadrul magazinului tau. 

Odata creat magazinul, iti va fi alocat in mod automat un domeniu temporar, cu ajutorul caruia poti crea si vizualiza designul si catalogul magazinului pana in momentul in care iti vei seta propriul domeniu. 

Ulterior, poti adauga diverse tipuri de domenii din pagina Domenii & SSL: domeniu temporar, de preview, primar (principal), de redirect sau de limba.

Adaugare domeniu temporar

Acest tip de domeniu reprezinta subdomeniul de test care ii este alocat in mod automat magazinului tau in momentul crearii acestuia. Domeniul temporar este de forma subdomeniu.merchantproshop.com si va fi utilizat pana in momentul alegerii unui domeniu primar.

Nota

Pentru preluarea comenzilor si procesarea platilor in cadrul magazinului tau este necesar sa folosesti un domeniu propriu. In caz contrar, magazinul va functiona doar sub forma unui catalog de prezentare fara a fi posibila preluarea de comenzi.

Adaugare domeniu de preview

Acest tip de domeniu este alocat in mod automat in momentul adaugarii domeniului propriu si iti ofera posibilitatea sa iti accesezi magazinul in perioada in care domeniul tau propriu a fost setat, insa procesul de configurare a acestuia nu a fost finalizat.

Domeniul de preview este exceptat de la indexarea in motoarele de cautare.

Adaugare domeniu primar (principal)

In cazul in care detii un domeniu propriu, ai posibilitatea de a-l adauga in cadrul magazinului tau online din pagina Domenii & SSL. Toate paginile magazinului tau vor fi ulterior disponibile sub acest domeniu. Acesta poate fi de forma exemplu.ro sau exemplu.com.

Daca vrei sa substitui domeniul primar cu un alt domeniu, este recomandat sa pastrezi vechiul domeniu ca domeniu de redirect (lucru care se intampla in mod implicit in platforma MerchantPro). Astfel, URL-urile domeniului tau vechi vor redirecta in mod automat catre noul domeniu (nu se va pierde indexarea paginilor din cadrul motoarelor de cautare).

Adaugare domeniu de redirect

In cazul in care detii mai multe domenii si doresti sa redirectioneazi vizitatorii catre domeniul principal al magazinului tau, poti opta pentru adaugarea unuia sau a mai multor domenii de redirect.

Pentru a redirectiona traficul de pe un domeniu catre alt domeniu, seteaza si domeniul de redirect in cadrul paginii Domenii & SSL. Apasa butonul Adauga domeniu in sectiunea corespunzatoare si introdu numele de domeniu de redirect pe care il detii.

Nota

Daca pe domeniul tau exista deja un site, dupa setarea domeniului pentru utilizare in MerchantPro va functiona pe acesta doar magazinul din cadrul platformei MerchantPro.

Pentru a seta un domeniu de redirect este necesar ca acesta sa fie activ. Configurarea unui domeniu de redirect se face in acelasi mod in care configurezi si domeniul principal adaugat in cadrul magazinului.

Nota

Pentru a evita continutul duplicat, penalizat de motoarele de cautare, nu este posibila functionarea magazinului pe mai multe domenii simultan. In schimb poti folosi domeniile de redirect.

Adaugare domeniu de limba

Daca magazinul tau se adreseaza pietei internationale, ai posibilitatea de a adauga inclusiv domenii de limba pentru limbile suplimentare activate pe magazin. 

Fiecare varianta de limba a website-ului are un domeniu sau un subdomeniu asociat, astfel ca, prin accesarea domeniului de limba, utilizatorii vor putea vizualiza continutul asociat pentru tara respectiva.

In acest scop, este necesar sa accesezi Setari > Localizare continut si sa optezi in prealabil pentru activarea limbilor suplimentare in cadrul magazinului.

Ulterior, pentru a adauga domeniul de limba acceseaza Setari > Domenii & SSL, apasa butonul Adauga domeniu si selecteaza optiunea Adauga domeniu de limba in sectiunea corespunzatoare.

De exemplu, daca setezi in cadrul magazinului domeniul exemplu.ro si activezi limba suplimentara Engleza, pentru versiunea in engleza a magazinului poti seta domeniul exemplu.com (vizitatorilor le va fi afisata versiunea site-ului in limba engleza).

In momentul in care vizitatorii vor accesa respectivul domeniu, vor putea vizualiza continutul in limba aferenta tarii respective. 

In cazul in care ai optat pentru folosirea mai multor valute in cadrul magazinului, poti seta o moneda diferita de moneda de baza a magazinului tau pe un domeniu de limba.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.