Configurarea si realizarea unui import de categorii

Functia de import categorii iti permite sa modifici rapid un numar mai mare de categorii din catalogul magazinului tau.

Cu ajutorul unui fisier de import poti fie sa adaugi categorii noi, fie sa modifici diferite informatii asociate categoriilor existente.

Setarea unui fisier de import categorii

Platforma MerchantPro permite utilizarea de fisiere de import de tip CSV sau Excel. 

Nota

Inainte de a incarca un fisier de import, acceseaza Catalog > Categorii, apasa butonul Importa, apoi descarca template-urile exemplu din overlayer (CSV/Excel) si respecta la introducerea datelor cu exactitate ordinea si denumirile capetelor de tabel din acestea.

Importul de noi categorii

Adauga in fisierul de import structura categoriilor noi pe care vrei sa le importi, dupa modelul furnizat, completand campurile name, path, description, meta_title, meta_description si status.

Completarea campului id nu este obligatorie la adaugarea de noi categorii, id-urile acestora urmand sa fie adaugate in mod automat dupa importul in sistem, in ordine crescatoare, pornind de la categoriile deja existente. 

Nota

Eventualele valori adaugate pe coloana id a fisierului de import vor fi ignorate de catre sistem.

Dupa verificarea fisierului de import, acceseaza Catalog > Categorii si apasa butonul Importa

Continua in overlayer, mergi la setarea Tip import si selecteaza optiunea Adaugare date noi. Incarca fisierul de import in campul dedicat si apasa Importa fisier.

Procesul de import va rula in background, iar dupa incarcarea informatiilor, in panoul de control va fi afisat un mesaj care va confirma finalizarea procesului.

Actualizarea categoriilor existente

Actualizarea categoriilor in urma importului se va face pe baza ID-ului acestora.

In cazul actualizarii categoriilor existente in magazin, poti edita in fisierul de import campurile name, description, meta_title, meta_description si status

Nota

In importul de categorii pot fi incluse, respectiv editate si campurile aditionale, daca acestea sunt setate la nivelul categoriilor din magazin. 

Campurile id si path (calea completa a categoriei - ex: Incaltaminte > Pantofi > Pantofi cu toc) nu pot fi editate. In eventualitatea in care editezi campurile respective in fisierul de import, modificarile respective vor fi ignorate de sistem.

Pentru a actualiza prin import categoriile existente in magazin, in overlayer-ul de import selecteaza optiunea Actualizare date existente, incarca fisierul de import cu modificarile pe care vrei sa le importi si apasa Importa fisier.

La fel ca in cazul importului de categorii noi, procesul va rula in background, iar dupa finalizarea acestuia va fi afisat un mesaj de confirmare in panoul de control al magazinului. 

Nota 

Pentru a vedea lista modificarilor sau erorilor rezultate in urma importului de categorii, acceseaza pagina de sumar disponibila la accesarea Rapoarte > Loguri activitate.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.