Cum activez Google Consent Mode v2 daca folosesc Google Tag Manager?


Google Consent Mode v2, noua politica introdusa de Google cu privire la confidentialitate si administrarea preferintelor cu privire la plasarea de cookies, este in mod implicit activ in cadrul magazinelor MerchantPro.

  • In cazul in care utilizezi insa Google Tag Manager pentru managementul scripturilor de tracking Google Analytics si Ads, este necesar sa te asiguri ca ai realizat configuratia corespunzatoare in GTM cu privire la Consent v2.

Pentru a configura Consent-ul in Google Tag Manager, acceseaza mai intai platforma GTM. Identifica containerul corespunzator magazinului (in cadrul caruia ai setat scripturile Google) si acceseaza optiunea Container Settings din meniul de optiuni corespunzator containerului.

Bifeaza mai departe optiunea Enable Consent Overview. In cazul in care utilizezi tag-urile default pentru Google Global Tag, Ads, Analytics etc., permisiunile specifice Consent v2 devin active in mod implicit.

  • Daca utilizezi insa tag-uri custom, este necesar sa configurezi permisiunile de Consent la nivelul fiecarui tag in parte.

Nota

Pentru asistenta in ceea ce priveste configurarea Google Tag Manager si a modului de Consent in GTM este recomandat sa te adresezi agentiei de marketing cu care colaborezi.


Referinte utile

Despre Tag Manager consent mode

Setarea Google Consent mode V2

Cum functioneaza bannerul de cookie-uri afisat in magazin?

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.