Gestiuni multiple - setare si utilizare

Platforma MerchantPro iti ofera posibilitatea sa utilizezi pentru magazinul tau multiple locatii de stoc (gestiuni multiple), cu scopul de a administra facil stocurile individuale din fiecare locatie si pentru a putea procesa comenzi la nivel de locatie. 

Locatiile de stoc pot fi magazine fizice de retail, depozite, sisteme de dropshipping sau stocurile aflate la furnizor, precum si orice alta locatie sau sistem pe care le utilizezi pentru stocuri.

Poti defini si administra stocul existent in fiecare locatie, poti transfera stocuri dintr-o gestiune in alta si ai posibilitatea de a defini o serie de reguli pe baza carora cantitatile comandate in magazin sa fie alocate automat pe depozite conform mai multor criterii.

Totodata, poti sa splitezi o comanda in functie de disponibilitatea in depozite a produselor comandate si astfel sa procesezi comenzile noi rezultate in mod individual in fiecare depozit.

Instalarea aplicatiei

Pentru a incepe sa utilizezi gestiunile multiple  in magazin este necesar sa instalez in prealabil aplicatia dedicata.

Mergi in Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Gestiuni multiple si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Continua prin adaugarea primelor gestiuni, pe care le poti edita ulterior in pagina de gestionare a depozitelor.

Adaugarea si gestionarea depozitelor

Mergi in lista Aplicatiile mele si apasa butonul de setari asociat aplicatiei Gestiuni multiple.

Adaugare depozit nou

In pagina vei regasi deja adaugate depozitele definite in pasul anterior de instalare. Daca doresti sa adaugi alte depozite suplimentare urmeaza pasii descrisi in continuare:

1
Acceseaza butonul Adauga o noua locatie;

2
Introdu Referinta interna, utilizata strict pentru identificare interna in panoul de control al magazinului. In cazul in care vei utiliza si gestiunile in cadrul modulului de filtrare din magazin, va fi necesar sa completezi si campul Denumire afisata in magazin.
Nota

Daca ai adaugat in magazin o metoda de livrare de tipul Ridicare din magazin. In formularul de adaugare/editare a unui depozit va deveni disponibila si optiunea Asociaza punct de ridicare a comenzilor, de unde vei putea asocia pe depozit metoda de livrare respectiva.
3
Optiunea Permite stocuri iti permite sa controlezi daca vrei sa gestionezi stocurile produselor. La selectarea acesteia, in continuare vei putea sa selectezi daca vrei ca stocul sa fie dedus sau nu la plasarea comenzilor, prin selectarea/deselectarea optiunii Procesare comenzi;
4
Activarea optiunii Seteaza ca Depozit pentru retururi iti permite sa asociezi gestiunea pentru receptionarea stocului produselor returnate in magazin;
5
Completeaza in continuare locatia si adresa fizica a depozitului;
6
Apasa Salveaza.

Asocierea depozitului principal

Depozitul principal reprezinta prima optiune de pe care va fi scazut stocul produselor comandate in magazin.

In mod implicit, primul depozit adaugat va fi setat ca depozit principal. Daca doresti sa modifici depozitul principal, acceseaza butonul Seteaza depozit principal si selecteaza depozitul dorit. 

Setari pentru alocarea depozitelor

In functie de preferinte, poti defini ca stocul produselor sa fie dedus in mod automat din depozite la plasarea comenzilor, atunci cand cantitatile comandate sunt distribuite in mai multe locatii, prin utilizarea regulilor urmatoare:

  • In functie de prioritatea de alocare a depozitelor - stocul va fi scazut in ordinea prioritatii gestiunilor alese. In mod implicit, ordinea este cea in care au fost adaugate gestiunile, insa o poti modifica utilizand functia drag&drop in cadrul setarii Prioritatea de alocare a depozitelor la plasarea comenzilor;
  • In functie de distanta pana la client - optiunea te va ajuta sa reduci costurile cu transportul produselor catre client, deoarece sistemul va scadea stocul in functie de adresa clientului care a plasat comanda;
  • Nota

    Pentru functionarea corecta a acestei reguli, asigura-te ca pe fiecare depozit din care permiti deducerea de stoc ai setat inclusiv locatia acestuia.
  • In functie de cel mai mic numar de depozite necesare - optiunea ii permite sistemului sa calculeze deducerea stocului utilizand maximul de stoc disponibil per depozit. In acest mod, vor fi utilizate cat mai putine depozite posibil.
  • Apasa butonul Actualizeaza configuratia dupa verificarea tuturor setarilor.

    Citeste si:

    Cum adaug sau ajustez manual stocul produselor pe depozite?

    Cum pot splita manual o comanda in functie de depozit?

    Cum selectez manual din ce depozite sa fie dedus stocul produselor la adaugarea unei comenzi din panoul de control?

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.