Care sunt diferentele dintre modurile de finalizare a comenzii disponibile in magazinele MerchantPro?

Acceseaza Setari > Checkout si mergi in sectiunea Setari clienti la setarea Mod finalizare comanda, unde regasesti optiunile:

  • Cu creare cont - utilizatorii vor fi obligati sa isi creeze un cont de client in magazin, pentru a putea plasa o comanda. In cazul in care acestia au deja un cont, pot accesa optiunea de autentificare disponibila in pagina de finalizare a comenzii;
  • Cu Guest checkout (implicit) si Creare cont (optional) - utilizatorii vor putea sa plaseze comenzi fara a-si crea cont in magazin si vor putea accesa din pagina de checkout inclusiv optiunea de creare cont.
  • Guest checkout - utilizatorii vor putea sa plaseze comenzi fara a-si crea cont in magazin. In cazul in care au deja cont creat, vor putea accesa optiunea de autentificare direct din pagina de checkout.
  • Nota

    Este recomandat sa selectezi una dintre optiunile Cu creare cont sau Cu Guest checkout (implicit) si Creare cont (optional), care iti vor permite sa cresti baza de clienti cu cont a magazinului, in vederea fidelizarii acestora.

    Aditional, daca ai setat in magazin unul dintre modurile de Guest checkout, in pagina de setari pentru Checkout vei regasi setarea Mod functionare Guest checkout, cu optiunile:

    • Creeaza profil client de tip Guest - va fi creat un cont cu detaliile introduse de client in pagina de checkout (informatii de facturare si livrare), insa profilul nu va putea fi inclus in grupuri de clienti pentru utilizarea in diverse campanii pe care le derulezi in magazin;
    • Aloca clientul pe un profil existent (daca se aplica) - clientii care plaseaza comenzi in modul Guest vor fi asociati in mod automat pe un cont de client existent in magazin, pe baza adresei de email si/ sau a numarului de telefon introdus/e in pagina de checkout.

    Important

    Modurile de finalizare a comenzii Cu creare cont si Cu Guest checkout (implicit) si Creare cont (optional) sunt dependente de selectia pe care o realizezi in pagina de setari pentru Checkout in cadrul setarii Disponibilitate optiune Creare cont. Astfel, poti permite clientilor sa iti creeze individual contul in cadrul magazinului sau poti seta ca numai administratorii magazinului sa poata face acest lucru.

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.