Cum adaug o descriere ALT pentru imaginile de produs?

Nota

Atributul ALT este folosit pentru a oferi o descriere a imaginii in cazul in care aceasta nu poate fi afisata sau nu poate fi vizualizata de catre utilizator. Adaugarea unei descrieri relevante si precise contribuie de asemenea la imbunatatirea indexarii imaginii in motoarele de cautare.

Daca imaginile reprezinta acelasi produs si nu exista diferente semnificative intre ele, poti utiliza aceeasi descriere ALT pentru toate acestea. 

In schimb, daca exista diferente semnificative intre imagini (Ex: culori diferite sau caracteristici importante), este recomandat sa furnizezi o descriere specifica pentru fiecare dintre acestea.

Pentru a adauga o descriere ALT pentru o imagine ai la dispozitie 3 modalitati:

Din pagina de adaugare/editare produs

  1. Mergi in Catalog > Produse;
  2. Acceseaza pagina de adaugare/editare a unui produs;
  3. Din sectiunea Imagini, acceseaza butonul de editare asociat unei imagini pe care ai incarcat-o;
  4. Introdu textul ALT pentru imagine in campul Caption;
  5. Apasa Save.

Din pagina Imagini produse

1
Mergi in Catalog > Produse;
2
Acceseaza meniul de Optiuni asociat unui produs;
3
Da click pe optiunea Imagini produse;
4
Din pagina Imagini produse, acceseaza butonul de editare asociat fiecarei imagini a produsului respectiv si realizeaza modificarile dorite.

Nota

Alternativ, din pagina Imagini produse poti utiliza functia de Import, pentru a incarca un fisier Excel sau CSV care sa contina descrieri ALT pentru imaginile produsului respectiv.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.