Cum controlez indexarea paginilor de rezultate la cautari din magazin?

Din pagina Setari SEO poti controla indexarea paginilor cu rezultate la cautarile realizate in website prin utilizarea functiei Search. 

In modul default, pentru aceste pagini este selectata optiunea Noindex, deoarece indexarea paginilor respective poate conduce la situatii precum:

  • Generarea de continut duplicat - ceea ce poate afecta negativ pozitia website-ului in rezultatele de cautare;
  • Diluarea autoritatii paginilor - cand exista mai multe pagini care concureaza pentru aceleasi cuvinte cheie, in loc de o pagina cu autoritate puternica, vei avea mai multe pagini cu o autoritate scazuta, ceea ce poate reduce vizibilitatea generala in motoarele de cautare;
  • Probleme de crawling si indexare - motoarele de cautare pot petrece prea mult timp pe pagini irelevante in loc sa se concentreze pe paginile importante (produse, categorii, blog), ceea ce poate afecta acoperirea si indexarea corecta a paginilor esențiale ale website-ului;
  • Afectarea experientei utilizatorilor - afisarea paginilor aleatorii in rezultatele la cautare pot oferi o experienta slaba utilizatorilor, din cauza faptului ca respectivele pagini nu sunt optimizate. Acest lucru poate creste rata de respingere (bounce rate), ceea ce afecteaza clasarea website-ului in rezultatele motoarelor de cautare;
  • Probleme de securitate si confidentialitate - rezultatele cautarilor pot include date sensibile sau informatii care nu doresti sa fie publice sau indexate de motoarele de cautare (Ex: informatii despre comportamentul utilizatorilor, inventar epuizat sau produse neoptimizate).

In cazul in care totusi doresti sa activezi indexarea tuturor paginilor de rezultate la cautare din magazin, o poti face astfel:

  1. Acceseaza Setari > Setari SEO;
  2. Mergi la setarea Indexare pagini rezultate cautare (meta robots);
  3. Selecteaza optiunea Index, care permite indexarea a absolut tuturor paginilor de rezultate la cautari, indiferent de termenii de cautare;
  4. Apasa Salveaza.

Nota

Pentru detalii despre bunele practici cu privire la indexarea paginilor cu rezultate la cautari din magazinul tau, te rugam sa soliciti ajutor specializat SEO.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.