Configurarea tracking-ului in reteaua Biano

Platforma MerchantPro este pre-integrata cu sistemul Biano, una dintre cele mai cunoscute retele de tip marketplace adresata afacerilor online din industria mobilei si a decoratiunilor.

Integrarea permite afacerilor din segmentul Home & Deco sa isi listeze produsele in platforma si sa configureze tracking-ul pentru evenimente esentiale monitorizarii performantei campaniilor derulate in Biano.

Biano functioneaza ca un agregator de produse pentru amenajarea locuintei si faciliteaza utilizatorilor gasirea si compararea de produse din diverse magazine. Printre avantajele listarii produselor din magazin in sistemul Biano se numara:

  • Functia de comparare a produselor - utilizatorii pot compara produse similare din diferite magazine in funcÈ›ie de pret, calitate etc.;
  • Recomandarile personalizate - Biano utilizeaza algoritmi care recomanda produse in functie de preferintele si comportamentul de navigare al utilizatorilor;
  • Recenziile de produs - utilizatorii pot consulta parerile despre produse ale altor cumparatori.

Instalarea si setarea aplicatiei

Nota

Utilizarea acestei aplicatii necesita crearea un cont de utilizator Biano. Pentru a configura aplicatia in magazin, trebuie sa preiei din contul de utilizator Biano informatiile necesare conectarii.

Acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Biano si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Continua in pagina de setari a aplicatiei si realizeaza setarile de conectare la sistemul Biano:

1
Introdu Cheia API disponibila in cadrul contului tau de utilizator din sistemul Biano;
2
Selecteaza evenimentele pe care doresti sa le inregistrezi si sa le trimiti in sistemul Biano:

  • Vizualizare pagina produs (view_content);
  • Adaugare in cos (add_to_cart);
  • Comanda plasata.
  • 3
    Selecteaza identificatorul de produs care vrei sa fie inclus in cadrul datelor trimise catre Biano ( ID produs, SKU, ID varianta sau SKU de varianta;
    4
    Selecteaza valoarea comenzii pe care vrei sa o trimiti catre Biano in cadrul evenimentului de Comanda plasata (purchase):

  • Valoarea comenzii cu taxe si transport;
  • Valoarea comenzii cu taxe si fara transport;
  • Valoarea comenzii fara taxe si fara transport.
  • 5
    Apasa Instaleaza aplicatia pentru a finaliza configurarea.

    Nota

    Dupa instalarea aplicatiei, in magazin vor fi inserate automat o serie de scripturi de tracking, care vor inregistra si trimite catre sistemul Biano informatii cu privire la actiunile selectate de tine si efectuate ulterior de vizitatori si clienti in cadrul magazinului. Daca vrei sa oferi utilizatorilor posibilitatea de a controla plasarea acestor scripturi, acceseaza modulul de Cookies din pagina Confidentialitate & Cookies.

    Generarea unui export de produse pentru sistemul Biano

    Pentru exportul de produse in sistemul Biano nu exista specificatii particulare referitoare la feed-ul de produse, de aceea nu exista o functie de export predefinita. In schimb, pentru a exporta un feed de produse din magazinul tau MerchantPro in sistemul Biano poti utiliza exportul predefinit de produse pentru Google Shopping:

    1. Acceseaza Catalog > Exporta produse;

    2. Apasa butonul Adauga export;

    3. Da click in overlayer pe icon-ul Google Shopping;

    4. Realizeaza setarile specifice exporturilor de produse;

    5. Apasa Salveaza.

    Nota

    URL-ul exportului pe care l-ai generat va fi disponibil in listing-ul din pagina Exporta produse.

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.