Adaugarea unei reguli de discount de tip Pret dinamic

Regulile de discount de tip Pret dinamic iti permit sa creezi in magazin promotii de tip reducere de pret, pe baza anumitor conditii pe care le stabilesti la nivelul regulii. 

Poti crea astfel reduceri de pret procentuale sau de valoare fixa pentru produsele care indeplinesc anumite conditii, pentru anumite categorii, producatori sau combinatii intre aceste elemente. 

Totodata, poti selecta grupurile de clienti pentru care sunt disponibile reducerile.

Modul de adaugare a unei reguli de tip Pret dinamic

Acceseaza din panoul de control al magazinului Marketing > Reguli pret dinamic si apasa butonul Adauga regula de discount.

Din pagina de adaugare a regulii de discount, introdu o denumire - utilizata pentru identificarea interna a acesteia.

Realizeaza in continuare celelalte setari specifice:

Setari continut

Din aceasta sectiune, selecteaza daca regulla de discount se va aplica sub forma de Procent sau ca Valoare fixa din pretul total al unui produs.

Selecteaza apoi modul de rotunjire a preturilor in urma aplicarii reducerii. 

Spre exemplu, daca selectezi optiunea Rotunjeste la cea mai apropiata valoare .00, iar pretul unui produs ar fi 23.04 RON in urma aplicarii regulii de discount, costul final al acestuia va fi rotunjit in mod automat la 23.00 RON.

Setari filtrare/aplicabilitate

Selecteaza daca doresti ca regula de discount de tip Pret dinamic sa se aplice La nivel de Categorie de produse sau producator sau La nivel de produse.

Daca alegi sa configurezi aplicabilitatea La nivel de categorie sau producator, poti opta pentru includerea sau excluderea anumitor categorii de produse sau producatori de la aplicabilitatea regulii de discount.

Nota

In cazul in care ai definit in magazin categorii dinamice sau colectii de produse, poti selecta de asemenea daca vrei ca promotia sa se aplice pentru o astfel de categorie.

Daca alegi sa aplici regula de discount La nivel de produs, va trebui sa selectezi produsele pentru care se va aplica regula de discount.

In continuare, pentru ambele niveluri de filtrare vei putea sa setezi:

  • Grupurile de clienti pentru care regula de discount va fi disponibila/indisponibila;
  • Daca reducerea se va aplica pentru orice tip de client sau doar pentru cei inregistrati in magazin si care au plasat comenzi intr-un anumit interval valoric pe care il definesti;
  • Un pret, respectiv un stoc minim al produsului de baza din comenzi, in functie de care se va aplica regula de discount.

Seteaza in continuare ordinea de aplicare a regulii de discount, in cazul in care ai setat in magazin mai multe reguli de acelasi tip care trebuie aplicate simultan.

Daca vrei ca regula de discount sa se aplice si in cazul produselor cu pretul deja redus, activeaza optiunea specifica.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Nota 

O regula de Pret Dinamic genereaza o reducere de pret atunci cand sunt indeplinite simultan toate conditiile pe care le definesti in cadrul regulii.

Setari activare regula

Din aceasta sectiune poti selecta ca regula de discount sa fie afisata in magazin doar pentru o perioada limitata de timp si sa definesti intervalul in care aceasta este disponibila. 

Totodata, poti opta pentru afisarea datei de expirare a promotiei in listing-urile de produse si in paginile de produs din magazin.

Pentru ca regula de discount sa se aplice in shop, asigura-te ca statusul acesteia este Activ (optiune preselectata in mod automat la crearea unei reguli de discount). 

Daca regula de discount se afla inca in perioada de valabilitate pe care ai definit-o, insa statusul acesteia este Inactiv, atunci nu se va aplica in magazin.

Afisarea si aplicarea in magazin a unei reguli de tip Pret dinamic

Reducerea de pret va fi afisata in magazin pentru toate produsele care corespund conditiilor setate la nivel de regula. 

Pretul initial al produsului va fi afisat cu un marcaj grafic specific de "pret taiat", iar pretul redus obtinut prin aplicarea regulii de discount va fi afisat ca pret curent al produsului.

Reducerea va fi de asemenea vizibila in pagina Promotii din magazin (daca aceasta este activa).

Nota

Pentru a controla modul de afisare a reducerilor de pret in cart, la checkout si pe facturi, acceseaza Setari > Cos de cumparaturi, mergi la setarea Mod de afisare reduceri - reguli de discount si selecteaza daca vrei sa afisezi Preturile nereduse si reducerile cumulate sau Preturile nereduse si reducerile separat per produs

Regula de Pret Dinamic vs setup-ul Pret neredus - Pret total

In magazinul tau MerchantPro poti crea o reducere de pret in doua moduri:

  • Prin definirea unei reguli de discount de tip Pret dinamic;
  • Prin setarea unui Pret neredus si a unui Pret total pentru fiecare produs in parte.

In ambele cazuri, rezultatul final va fi similar, respectiv la nivelul unui anumit produs va fi asociat un pret vechi, fara reducere aplicata, si un pret nou redus.

Avantajul de a seta o regula de discount de tip Pret dinamic consta in faptul ca aplicarea reducerilor se realizeaza automat pentru toate produsele care respecta criteriile definite in cadrul regulii. 

In plus, poti programa inclusiv data de start a aplicarii regulii de tip Pret dinamic in magazin, precum si perioada de valabilitatea a acesteia, urmand ca aplicabilitatea acesteia sa se incheie automat la implinirea perioadei-limita pe care o setezi.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.