Cum trimit e-Facturile catre SPV?

Acceseaza Comenzi > Facturi, unde regasesti posibilitatea de a trimite e-Facturile catre SPV in urmatoarele moduri:

1
Bulk - selecteaza facturile din lista, accesseaza tab-ul Transmite in e-Factura si apasa Continua in overlayer-ul de confirmare;
2
Individual - acceseaza butonul de optiuni asociat unei facturi de pe coloana e-Factura si da click pe optiunea Transmite in e-Factura.

Alternativ, daca vrei sa incarci manual e-Facturile in sistemul SPV, mai intai este necesar sa le descarci din pagina Facturi in urmatoarele moduri:

1
Bulk - selecteaza facturile din lista si da click pe tab-ul exporta e-Factura;
2
Individual - acceseaza butonul de optiuni asociat unei facturi de pe coloana e-Factura si da click pe optiunea Descarca in format XML e-Factura.

In listingul de facturi vei putea regasi si status-ul de trimitere, respectiv validare al e-Facturilor. 

Nota

e-Facturile vor fi validate inainte de transmitere, iar in cazul aparitiei unor erori, aceastea vor fi semnalate pe coloana e-Factura din pagina Facturi. Alternativ, poti descarca din magazin e-Facturile in format XML, iar apoi sa le testezi in validatorul online ANAF.

In cazul in care statusul indica aparitia de erori la validarea e-Facturilor, este necesar sa remediezi problemele semnalate si sa retrimiti ulterior e-Facturile.

Regaseste in topicul dedicat lista cu cele mai frecvente erori care pot aparea la generarea si transmiterea e-Facturilor, precum si actiunile necesare corectarii acestora.

Pentru interpretarea si rezolvarea erorilor, este recomandat sa apelezi la contabilul cu care lucrezi.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.