Adaugarea in magazin a unei metode de plata online cu cardul sau prin credit

Toate metodele de plata online disponibile in magazinul tau MerchantPro se bazeaza pe servicii terte pentru procesarea tranzactiilor. 

Important

Este recomandat sa contactezi procesatorul de plati dorit pentru a obtine informatii legate de taxe si conditiile de colaborare si sa inchei in prealabil un contract cu acesta. 

Instalarea unei aplicatii de plata

Acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia de plata dorita in sectiunea Plata si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Conectarea la sistemul procesatorului de plati

Continua in pagina de setari a aplicatiei si introdu datele de conectare specifice furnizate de procesatorul de plati respectiv.

In cazul majoritatii aplicatiilor de plata este disponibila setarea Moneda procesare tranzactie. In cadrul acesteia, poti selecta una dintre variantele: 

  • Moneda comenzii - tranzactia va fi procesata in moneda in care este plasata comanda - fie moneda magazinului, fie moneda selectata de utilizator in magazin (daca folosesti mai multe monede);
  • Una dintre monedele in care procesatorul permite plasarea de comenzi - suma de plata va fi convertita automat in toate cazurile la moneda selectata.

Optional, poti activa modul Demo, pentru a simula tranzactii cu date de test in magazin (afla detalii din topicul despre setarea unei metode de plata in mod Demo/disponibila doar pentru anumite IP-uri).

Preferinte afisare

In cadrul acestei sectiuni poti modifica, in functie de preferinte, denumirea standard a metodei de plata, care va fi afisata la checkout.

Totodata, poti opta pentru afisarea pictogramei metodei de plata in zona de footer a magazinului.

De asemenea, poti seta ce metode de livrare vor fi disponibile la checkout in cazul in care clientul selecteaza respectiva metoda de plata.

Nota

In cazul metodelor de plata tip BNPL (Ex: Tbi Bank, Mokka, PayPo, Newpay) vor fi disponibile o serie de setari suplimentare, specifice fiecarui procesator de plati in parte (Ex: activare snippet informativ in paginile de produs, activarea statusurilor de plata transmise automat etc.).

Conditii de afisare

Nota

Metoda de plata va fi vizibila in pagina de checkout doar daca sunt indeplinite simultan toate conditiile de afisare.

Poti seta disponibilitatea metodei de plata in functie de Tara, Grupuri de clienti, Categorii de produse, Valoarea comenzii sau in functie de IP-ul utilizatorului.

Setarea ordinii de afisare a metodelor de plata la checkout

Pentru a controla ordinea in care sunt afisate metodele de plata in pagina de checkout, acceseaza Setari > Checkout si mergi in sectiunea Metode de plata.

Selecteaza optiunea Personalizat, dupa care utilizeaza functia drag & drop pentru ordonarea metodelor de plata disponibile in magazin.

Afisarea in site de informatii suplimentare despre metodele de plata

Utilizatorii site-ului pot afla mai multe informatii despre metodele de plata disponibile in magazin, accesand pagina Metode de plata, disponibila in zona de footer a site-ului.

Pentru a edita aceasta pagina cu continut predefinit, acceseaza Website > Pagini site, acceseaza butonul de editare din dreptul paginii Metode de plata, mergi la setarea Tip continut, selecteaza optiunea Continut introdus si realizeaza modificarile dorite.

Optional, mergi in sectiunea SEO si adauga un titlu meta si o descriere meta pentru aceasta pagina, care vor contribui la obtinerea unei pozitii mai bune in rezultatele motoarelor de cautare, urmand ca textele sa fie afisate in rezultate si sa fie utilizate si de alte site-uri atunci cand se face share (Ex: pe retelele de socializare).

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.