Aplicatia Wallet - mod de functionare

Aplicatia Wallet permite crearea automata in cadrul magazinului tau a unui portofel virtual de client destinat acumularii de credite valorice, care pot fi utilizate ulterior pentru plata partiala sau integrala a viitoarelor comenzi.

Instalare si setare

Acceseaza Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Wallet si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Setari generale

Continua in pagina de setari a aplicatiei si introdu o denumire asociata platilor prin aceasta metoda (ex: Plata Wallet).

Alege apoi ce metode de livrare doresti sa fie afisate in pagina de checkout la selectarea de catre client a optiunii de plata din Wallet.

In continuare, alege modul in care vrei sa permiti in shop utilizarea creditelor din Wallet:

  1. Pentru plata partiala a comenzilor - clientul va putea achita o parte din contravaloarea comenzii cu suma eligibila disponibila in Wallet, diferenta de plata urmand sa fie achitata cu una dintre celelalte metode de plata disponibile; in anumite situatii si in functie de setarile aplicabile, intreaga contravaloare a comenzii va putea fi achitata din Wallet; 
  2. Ca metoda de plata independenta, pentru plati integrale - optiunea de plata din Wallet va fi afisata in lista metodelor de plata la checkout doar daca suma eligibila disponibila in portofelul virtual este mai mare sau egala cu valoarea comenzii.

Conditii de afisare

Din aceasta sectiune poti seta disponibilitatea platilor din Wallet in functie de Tara, Grupuri de clienti, Categorii de produse, Valoarea comenzii sau IP-ul tarii clientului.

Nota

Plata din Wallet va fi vizibila in pagina de checkout doar daca sunt indeplinite simultan toate conditiile de afisare. 

Apasa butonul Instaleaza aplicatia pentru a finaliza configurarea aplicatiei.

Acumularea punctelor in Wallet

Nota

Functia Wallet este disponibila doar pentru clientii care detin un cont de utilizator in cadrul magazinului.

Pe baza setarilor realizate de comerciant la instalarea aplicatiei Wallet, clientii pot acumula credite valorice in urmatoarele moduri:

  • Din obtinerea de puncte de loialitate (este necesara instalarea in magazin a aplicatiei Puncte de loialitate);
  • Prin aplicarea unei reguli de discount de tip Cart cu optiune de Bonus Cashback, prin care un anumit procent din valoarea comenzii va fi oferita inapoi clientului sub forma de credite valorice in Wallet;
  • Ca urmare a deciziei clientului de a primi contravaloarea unui retur sub forma de credite in Wallet;
  • Prin acordarea manuala de credite valorice in Wallet-ul clientului.

Nota

Toate operatiunile care au loc la nivelul Wallet-urilor clientilor sunt listate in panoul de control, in pagina dedicata Tranzactii Wallet.

Adaugarea de tranzactii manuale in Wallet

Daca doresti sa acorzi manual credite valorice pentru cumparatorii fideli ai magazinului, acceseaza Clienti > Tranzactii wallet si apasa butonul Adauga tranzactie.

In overlayer, selecteaza clientul pentru care vrei sa realizezi operatiunea de creditare. Totodata, ai la dispozitie si optiunea de debitare credite din Wallet-ul clientului, pentru situatii in care, de exemplu, a avut loc o eroare umana la acordarea de credite in cont.

Introdu suma pe care doresti sa o debitezi/creditezi, apoi adauga optional detalii despre tranzactie in campul Motiv, care vor fi afisate exclusiv in panoul de control.

Bifeaza optiunea de trimitere a unei notificari via email daca doresti sa informezi clientul cu privire la tranzactie, dupa care apasa Salveaza.

Alternativ, poti accesa pagina Tranzactii wallet si din Aplicatii > Aplicatiile mele, prin accesarea butonului Tranzactii asociat aplicatiei Wallet.

Nota

In cazul in care vei sa vezi creditele disponibile din contul fiecarui client, acestea sunt disponibile pe coloana Wallet din pagina Clienti.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.