Pasul 4 - Crearea manuala a produselor

Ai la dispozitie optiunea de a adauga atat produse de tip individual, adica acele produse disponibile intr-o singura versiune, cat si produse de tip multivariant, adica acele produse disponibile pentru comercializare in mai multe versiuni/variante, cum ar fi cele de culoare, marime, material etc. sau diferite combinatii intre acestea.

Adaugare produs individual

Pentru a adauga un produs individual, mergi in Catalog > Produse si acceseaza optiunea Adauga produs individual.

Alternativ, poti utiliza optiunea de adaugare rapida, disponibila in zona de header a panoului de administrare a magazinului.

1
Adauga numele produsului si o descriere;
2
Continua in sectiunea Detalii inventar, unde:
  • Selecteaza taxa produsului, daca se aplica - spre exemplu TVA 19%;
  • Introdu pretul total al produsului - pretul total este cel care include eventualele taxe aplicabile;
  • Optional, poti sa adaugi si un pret neredus - in cazul in care introduci pretul neredus, acesta se va afisa in magazin ca pret vechi, cu marcaj de pret taiat, aceasta fiind de altfel una dintre modalitatile prin care poti afisa reduceri de pret in magazin;
  • Daca doresti, poti activa pentru produs optiunea de Pret la cerere, prin care cumparatorii vor putea sa solicite oferta de pret in magazin;
  • In continuare, introdu codul SKU, necesar pentru identificarea interna a produsului;
  • Apoi introdu cantitatea existenta in stoc pentru produs; daca vrei sa tii stocul pentru produs, este necesar sa te asiguri ca este activata functia de administrare stoc.
  • 3
    Continua apoi in sectiunea Detalii catalog si selecteaza Brandul si Categoria corespunzatoare produsului pe care il adaugi.
    Important

    In cazul in care abia ti-ai creat magazinul, asigura-te ca ai creat in prealabil Categoriile, Atributele si Brandurile pe care sa le asociezi produselor.
    4
    Din sectiunea Atribute produs poti selecta atributele de tip produs, care ii vor oferi cumparatorului detalii suplimentare despre articolul de care este interesat - spre exemplu Materialul din care este realizat acesta. Asa cum mentionam anterior, in cazul produselor de tip individual cumparatorii nu vor fi nevoiti sa selecteze nicio optiune atunci cand adauga produsul in cos. 
    5
    Continua prin adaugarea imaginilor de produs in ipostazele recomandate in pagina. Poti ordona ulterior imaginile, in functie de preferine, folosind functia drag&drop;
    6
    In continuare, asigura-te ca ai parcurs setarile care controleaza afisarea produsului in cadrul magazinului. De asemenea, detalii suplimentare sunt disponibile in sectiunea Help a site-ului nostru;
    7
    Statusul Activ este selectat in mod implicit la adaugarea unui nou produs si determina afisarea acestuia in magazin, daca sunt intrunite toate conditiile de afisare. In schimb, un produs Inactiv nu va fi afisat in magazin;
    8
    De asemenea, in setarile de Vizibilitate, optiunea Produs vizibil este selectata in mod implicit;
    9
    Daca vrei sa oferi informatii suplimentare cu privire la disponibilitatea produsului, poti selecta una dintre optiunile predefinite asociate setarii Disponibilitate.
    10
    Suplimentar, poti seta ca produsul sa aiba un marcaj grafic de produs nou in magazin si sa il marchezi ca Featured, pentru a creste vizibilitatea acestuia;
    In sectiunea SEO, titlul meta si descrierea meta vor fi generate automat pe baza informatiilor introduse in pagina, insa le poti modifica prin accesarea butonului de editare;
    12
    Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

    Adaugare produs multivariant

    Acum, sa vedem cum poti adauga in magazin un produs de tip multivariant, cunoscute si sub denumirea de produse cu variante.

    Pe langa faptul ca pentru acestea poti seta variante de culoare, marime, material, un aspect esential este acela ca poti controla granular, la nivelul fiecarei variante, informatiile referitoare atat la pret, stoc, greutate si asa mai departe.

    Asta inseamna ca, daca vinzi in magazin incaltaminte, poti seta variante de Marime si Culoare, avand coduri SKU, pret si stoc diferite pentru fiecare combinatie de variante in parte. 

    1. Pentru a adauga un produs multivariant, acceseaza Catalog > Produse si optiunea Adauga produs multivariant sau optiunea de adaugare rapida, disponibila in zona de header a panoului de administrare a magazinului.
    2. Realizeaza setarile de catalog si pe cele referitoare la atributele informative de tip produs, similar ca in cazul adaugarii unui produs de tip individual.
    3. Mergi apoi in sectiunea Variante produs, zona din care poti face setarile specifice adaugarii unui produs de tip multivariant. 
    4. Sa spunem ca vrei sa setezi variante pentru o pereche de pantofi. Selecteaza atributul Marime si, spre exemplu, toate valorile de la 40 la 45. Mai adauga si atributul Material, cu valorile Piele si Nabuc.
    5. In continuare, vei putea completa la nivelul fiecarei combinatii de variante informatii precum Codul SKU, Pretul total, Pretul neredus, Stoc etc.
    6. Campurile pe care le vezi sunt cele pe care le-ai activat din Setari > Setari catalog. De altfel, din aceasta pagina poti activa disponibilitatea campului SKU la nivel de produs si poti selecta un template pe baza caruia codul SKU va fi autocompletat pentru fiecare varianta in parte. In acest caz concret, codul SKU va fi compus in mod automat din SKU-ul familiei produsului, comun tuturor variantelor din familia respectiva, si valoarea atributului care defineste varianta, separate prin punct.
    7. Cu aceasta setare activata, campul SKU va fi disponibil pentru fiecare varianta si va fi autocompletat conform structurii din template-ul pe care l-ai selectat.
    8. Completeaza si celelalte campuri, iar apoi activeaza butonul de tip glisor din dreptul fiecarei variante, pentru ca acestea sa aiba status Activ si sa se afiseze in magazin.
    9. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

    Articole relationate:

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.