Actualizarea stocurilor de produse din magazin

In magazinul tau MerchantPro poti actualiza stocurile produselor din catalog atat prin import, cat si manual - pentru fiecare produs in parte sau pentru mai multe produse simultan (bulk).

Nota

In pagina de adaugare/editare produs regasesti in mod default optiunea Administrare stoc activa, care controleaza ce se intampla cu stocul in cazul unui import. La selectarea acesteia, stocul curent al produsului va fi rescris cu valoarea din fisierul de import. Daca optiunea nu este activa, stocul din fisierul de import se va adauga la stocul deja alocat pe comenzile care nu au fost inca procesate.

Importul de inventar

Functia permite actualizarea stocului prin utilizarea unui fisier de date.

Pentru a realiza aceasta actiune:

1
Acceseaza Inventar > Administrare stocuri si apasa butonul Importa;
2
Continua in overlayer-ul de import si selecteaza identificatorul (ID produs, SKU, EAN) in functie de care va fi realizata asocierea dintre produsele din fisier si produsele existente in catalog, dupa care incarca fisierul de import;
Nota

Pentru a efectua un import de inventar utilizand fisiere de tip CSV sau Excel, respecta cu exactitate denumirile capetelor de tabel din exemplele oferite in overlayer (id, name, path, description, meta_title, meta_description, url, status).
3
In overlayer regasesti si optiunea Include stoc rezervat, care controleaza daca stocul din fisierul de import se va adauga la stocul care este deja alocat pe comenzile care inca nu au fost marcate ca expediate. Daca nu activezi optiunea, stocul curent al produsului va fi rescris cu valoarea din fisierul de import.
4
Apasa Importa fisier dupa verificarea tuturor setarilor.

Nota

Importul va fi finalizat in cateva secunde, dupa care in pagina de inventar va fi afisat un mesaj de confirmare a acestei actiuni.

Actualizarea manuala a stocurilor

Actualizarea manuala a stocurilor produselor poate fi realizata in urmatoarele moduri:

1
La nivel de produs

Mergi in pagina de adaugare/editare produs la sectiunea Detalii catalog, introdu valoarea dorita in campul Cantitate in stoc pentru fiecare depozit (daca utilizezi mai multe) si apasa Salveaza.
2
In mod bulk

Mergi in Catalog > Produse, selecteaza produsele pentru care doresti sa actualizezi stocul, acceseaza tab-ul Alte actiuni si da click pe optiunea Editeaza stoc.

Completeaza valoarea de stoc, respectiv valorile de stoc daca utilizezi mai multe depozite, si apasa Salveaza.

Optional, poti selecta optiunea Stoc nelimitat, in cazul in care pentru produsele respective nu exista limita de stoc.

3
Din pagina Inventar

Mergi in Inventar > Administrare stocuri si actualizeaza valoarea de stoc pentru inregistrarile dorite.

Daca vrei sa definesti stocul ca nelimitat pentru un anumit produs, dezactiveaza butonul de tip glisor de pe coloana Optiuni.

Citeste si:

Cum export inventarul de produse din magazin?

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.