Cum adaug si cum functioneaza costul de livrare fix pe unitate de produs?

Nota

Indicatiile descrise in continuare sunt posibile doar daca ai activat in prealabil in magazin optiunea care permite setarea costului de livrare diferentiat la nivel de produs.

In cazul in care comercializezi in magazin produse pentru care este necesara setarea unui cost de livrare fix pe unitate (Ex: produse care necesita manipulare specializata, produse agabaritice etc.), o poti face astfel:

1
Mergi in Catalog > Produse;
2
Acceseaza pagina de adaugare/editare a unui produs;
3
Mergi la setarea Cost de livrare disponibila in sectiunea Detalii inventar in cazul unui produs individual, respectiv in sectiunea Familie produs in cazul unui produs multivariant;
4
Selecteaza optiunea Cost de livrare fix pe unitate;

5
Introdu in campul dedicat costul de livrare asociat produsului;
6
Apasa Salveaza.

Referitor la modul de functionare al costului de livrare per unitate in magazin sunt necesar de retinut urmatoarele aspecte:

1
Costul de livrare pe unitate de produs va fi adaugat la costul total de livrare calculat de platforma MerchantPro, si nu il va inlocui (in cazul in care exista si alte produse adaugate in cosul de cumparaturi);

Exemplu: Daca ai setat pe un produs costul de livrare per unitate de 250 de lei, iar clientul adauga produsul respectiv in cart alaturi de alte produse pentru care se aplica o taxa de livrare standard de 15 lei, costul total de livrare al comenzii va fi 265 de lei.
2
Estimarea de cost inlocuieste costul total de livrare calculat de platforma MerchantPro si va fi aplicat dupa toate celelalte calcule.

Exemplu: Daca ai activat estimarea de cost pentru un curier de tip API care permite acest lucru, inclusiv pentru produsul sau produsele pe care ai setat cost de livrare per unitate se va aplica acel cost estimat de livrare furnizat de sistemul curierului.
Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.