Produsele multivariant - creare si administrare

Produsele multivariant sunt produse disponibile pentru comercializare in mai multe versiuni/variante, cum ar fi cele de culoare, marime, material etc. sau diferite combinatii intre acestea.

Astfel, daca vinzi in magazin incaltaminte, poti seta variante pentru Marime si Culoare, precum si preturi diferite pentru fiecare dintre combinatii. 

Spre exemplu, daca vinzi pantofi, poti seta:

  • Pantofi ocazie barbati > Marime: 42 - Pret: 160 lei sau Pantofi ocazie barbati > Marime: 44 - Pret: 180 RON. 

De asemenea, daca vinzi articole de imbracaminte, pentru un tricou poti seta urmatoarele combinatii:

  • Tricou barbati > Culoare: Rosu > Marime: L - Pret: 129 lei* sau *Tricou barbati > Culoare: Alb > Marime: L - Pret: 139 lei.

Nota

Selectia variantelor dorite va fi obligatorie pentru cumparatori inaintea de adaugarea in cart a unui produs multivariant.

Adaugarea unui produs multivariant

Nota

Inainte de adaugarea produselor multivariant este necesar sa definesti atributele la nivelul catalogului de produse, din pagina Atribute.

Pentru a adauga un produs cu variante, mergi in Catalog > Produse la butonul Adauga produs si selecteaza din meniul dropdown optiunea Adauga produs multivariant.

Alternativ, poti utiliza optiunea de adaugare rapida, disponibila in zona de header a panoului de administrare al magazinului, pe care o poti accesa indiferent de pagina in care te afli la un moment dat.

Continua apoi cu completarea setarilor generale din pagina privitoare la Inventar si Catalog, similar ca la adaugarea unui produs individual.

Diferentele la adaugarea unui produs de tip multivariant sunt ca poti realiza la nivelul fiecarei variante setari referitoare la identificatori de produs, stoc, pret etc.

Adaugarea variantelor de produs

In pagina de adaugare produs multivariant, mergi la sectiunea Variante produs si apasa butonul Adauga.

Selecteaza atributele care vor genera variantele de produs, dupa care completeaza valorile care definesc variantele de produs (Ex: Pantofi barbat > Marime: 42, 43, 44 > Culoare: Negru, Maro, Alb). 

Nota

Pentru a crea mai multe variante, acceseaza butonul Adauga asociat tabelului de introducere a variantelor.

Inventar si stoc

Dupa definirea variantelor de produs, la nivelul fiecarei variante sau combinatii de variante in parte vei putea introduce un pret de vanzare si un pret neredus, poti adauga unul sau mai multi identificatori de produs (SKU, EAN, Referinta externa etc.) si poti defini stocul disponibil. 

Afisarea in magazin a produselor multivariant

In pagina de produs din magazin clientul va trebui sa selecteze varianta dorita inainte de adaugarea produsului in cos.

Daca definesti preturi diferite la nivel de varianta/combinatie de variante, in pagina de produs si in listing-urile de produse din magazin va fi afisat cel mai mic dintre preturile setate. Pretul in pagina de produs va fi actualizat in mod automat pe baza variantelor selectate de utilizator inainte de adaugarea produsului in cos.

Stergerea unei variante de produs

Pentru a sterge o varianta a unui produs de tip multivariant, mergi in pagina de editare produs in sectiunea Variante produs si apasa butonul de stergere din dreptul variantei pe care doresti sa o elimini.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.