Tipuri de categorii de produse

Categoriile de produse sunt o componenta esentiala a magazinului tau si iti permit sa iti organizezi produsele in functie de diferite criterii.

Platforma MerchantPro utilizeaza trei tipuri de categorii de produse, fiecare servind cate unui scop specific.

Indiferent de tipologie, categoriile pot fi adaugate si administrate la accesarea Catalog > Categorii.

Pentru a adauga o categorie, apasa in pagina butonul Adauga categorie, dupa care selecteaza tipul de categorie pe care vrei sa il adaugi: Categorie statica sau Categorie dinamica.

Colectiile de produse pot fi create din pagina Categorii - acceseaza tab-ul Colectii de produse si apasa butonul Adauga colectie.

Categorii de tip static

Categoriile statice sunt categorii de produse care se afiseaza in magazin si pe care pot fi asignate produse in mod manual.

Categoriile statice pot avea 3 niveluri de subcategorii asociate. 

In cazul in care categoriile statice sunt setate ca vizibile in magazin, la accesarea categoriei in magazin vor fi afisate produsele asignate pe categoria respectiva.

Afla detalii despre adaugarea categoriilor statice si a subcategoriilor.

Categorii de tip dinamic

Categoriile dinamice de produse pot fi afisate in magazin, cu scopul listarii produselor care au in comun anumite particularitati. 

Spre deosebire de categoriile statice, pe categoriile dinamice produsele nu pot fi asignate in mod manual. Totodata, categoriile dinamice nu pot avea subcategorii asociate.

Rolul categoriilor dinamice este de a grupa sub o categorie comuna produse care la origine sunt asignate pe categorii statice diferite. 

Afisarea produselor in magazin la accesarea unei categorii dinamice este realizata in mod automat si dinamic de catre sistem, pe baza unei serii de conditii (filtre) pe care le definesti.

Afla detalii despre adaugarea categoriilor dinamice.

Colectii de produse

Colectiile de produse nu sunt afisate in magazin. Rolul lor este de a grupa produse care indeplinesc anumite conditii, dar strict cu scopul utilizarii interne in panoul de control al magazinului.

Produsele din cadrul colectiilor sunt preluate in mod dinamic din alte categorii, pe baza unor filtrari la nivel de produse pe care le definesti: includere/excludere categorii, producatori, taguri, atribute si campuri aditionale.

Afla detalii despre crearea si administrarea colectiilor de produse.

Diferentele dintre categoriile statice, dinamice si colectiile de produse

Categoriile de produse Statice, Dinamice si Colectiile de produse indeplinesc roluri diferite si prezinta o serie de diferente in ceea ce priveste modul de functionare.

Afla din tabelul de mai jos care sunt particularitatile fiecarui tip de categorie:

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.