Instalarea si setarea unui blog in magazin

Integrarea unui blog intr-un magazin online le permite comerciantilor sa ofere informatii suplimentare despre produsele pe care le comercializeaza si, de asemenea, sa prezinte vizitatorilor diverse tipuri de continut care consolideaza reputatia in piata a brandului.

Totodata, existenta unui blog asociat unui magazin eCommerce poate produce si avantaje din punct de vedere SEO, prin pozitionarea mai buna a site-ului in cautarile online ale potentialilor clienti.

Instalarea aplicatiei

Pentru a incepe sa utilizezi un blog in magazin, este necesara mai intai instalarea aplicatiei dedicate din panoul de control. 

Mergi in Aplicatii > Toate aplicatiile, identifica aplicatia Blog si apasa butonul Instaleaza aplicatia.

Setari blog

Continua in sectiunea Preferinte din pagina de setari a aplicatiei si defineste mai intai preferintele cu privire la modul de afisare al articolelor de blog.

Selecteaza modul de afisare al datei articolelor publicate - data efectiva a postarii sau intervalul scurs de la postare (contorizat dinamic in raport cu momentul vizualizarii articolului).

In cadrul sectiunii poti activa si posibilitatea afisarii unui cuprins in cadrul articolelor, care poate fi controlata la nivelul fiecarui articol in parte. Suplimentar, poti selecta si modul de dispunere a elementelor in cadrul cuprinsului - lista numerotata (optiune preselectata) sau lista tip bullets.

Tip

Daca ai setat mai multe pagini, in sectiunea Preferinte va deveni vizibila si setarea Utilizeaza versiuni de limba, dupa a carei activare vei putea sa adaugi articole de blog in toate limbile disponibile in magazin.

Continua in sectiunea Preferinte comentarii, la setarea Activeaza postarea de comentarii. Prin activarea acestei setari, le permiti utilizatorilor site-ului sa posteze comentarii la articolele de blog.

Totodata, poti selecta si:

  • Modul de aprobare a comentariilor: aprobare manuala, aprobare automata (varianta nerecomandata) sau aprobare manuala si aprobare automata pentru utilizatorii cu comentarii anterioare aprobate;
  • Ordonarea comentariilor in functie de data: ascendent sau descendent.

Apasa butonul Instaleaza aplicatia pentru a finaliza instalarea aplicatiei.

Nota

Dupa instalarea aplicatiei, in panoul de control al magazinului va deveni activ meniul Blog, de unde poti adauga categorii de blog, articole de blog si poti modera comentariile postate de utilizatori in cadrul articolelor de blog.

Afisarea link-urilor catre Blog in magazin

Important

Adaugarea unui link catre Blog in oricare dintre meniurile site-ului este posibila numai daca in magazin exista cel putin o categorie de blog, pe care sa fie asociat minimum un articol. In caz contrar, optiunea Blog nu va fi disponibila la adaugarea paginii predefinite in shop.

Poti afisa link-ul catre Blog in oricare dintre zonele principale ale magazinului (Main, Despre noi, Asistenta, Cont client): 

Pentru a realiza aceasta actiune, urmeaza pasii descrisi in topicul despre afisarea in magazin a link-urilor catre blog.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.