Generarea de e-Facturi din MerchantPro si trimiterea lor in SPV

Important

Incepand cu 1 ianuarie 2024 este obligatorie transmiterea catre sistemul RO e-Factura a tuturor facturilor corespunzatoare tranzactiilor B2B (business-to-business) si B2G (business-to-government).

Din magazinul tau MerchantPro poti genera e-Facturi prin intermediul aplicatiei native de facturare Facturier.

Nota

In cazul in care utilizezi in magazin o aplicatie terta pentru facturare (Ex: SmartBill, Oblio, Facturis etc.), generarea si transmiterea e-Facturilor vor fi realizate de catre solutiile respective.

Activarea transmiterii de e-Facturi catre SPV/ANAF

Pentru a transmite facturile in sistemul e-Factura, mai intai este necesar sa iti conectezi contul de utilizator MerchantPro la Spatiul Virtual SPV

Daca utilizezi deja aplicatia Facturier, vei regasi optiunea de conectare in sectiunea Aplicatiile mele, din dreptul aplicatiei instalate.

Generarea de e-Facturi

In momentul in care generezi o factura pentru o comanda, e-Factura va fi creata in mod automat, in formatul standardizat XML impus de reglementari.

Trimiterea catre sistemul e-Factura

Ai posibilitatea de a trimite in mod bulk mai multe facturi simultan catre SPV sau poti opta pentru trimiterea individuala a acestora. Optiunile de trimitere e-Facturi sunt disponibile in pagina Facturi din panoul de control al magazinului tau MerchantPro.

Nota

e-Facturile vor fi validate inainte de transmitere, iar in cazul aparitiei unor erori, acestea vor fi semnalate pe coloana e-Factura din pagina Facturi (regaseste in topicul dedicat lista cu cele mai frecvente erori la generarea si transmiterea e-Facturilor, precum si actiunile necesare corectarii acestora). Alternativ, poti descarca din magazin e-Facturile in format XML, iar apoi sa le testezi in validatorul online ANAF.

Descarcarea e-Facturilor

In cazul in care vrei sa incarci manual e-Facturile in sistemul SPV, este necesar ca mai intai sa le descarci - in mod bulk sau individual - din pagina Facturi a contului tau MerchantPro.

Dupa inregistrarea cu succes a e-Facturilor in SPV, in pagina Facturi vei regasi optiunea de descarcare a documentelor cu semnatura ANAF in format XML, precum si in format PDF.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.