Adaugarea bannerelor de tip Video in magazin

Videoclipurile incarcate in platformele YouTube si Vimeo sunt varianta recomandata de utilizare a continutului video in cadrul unui banner din magazinul tau MerchantPro.

Bannerul adaugat va consta intr-un player in care va fi redat videoclipul ales.

Pozitii in care pot fi adaugate bannerele Video

Continutul video poate fi adaugat in magazin in mod predefinit ca:

  • Banner standard (in zonele Page top si Custom);
  • Banner pop-up.

Nota

Alternativ, platforma MerchantPro iti ofera posibilitatea de a incarca videoclipuri in oricare dintre zonele site-ului inclusiv in format HTML.

Adaugarea unui banner Video

Pentru descrierea pasilor de mai jos, vom exemplifica prin adaugarea unui videoclip intr-un Banner pop-up (procesul este similar si pe cazul adaugarii unui Banner standard - Page top sau Custom).

Mergi in Website > Bannere, acceseaza tab-ul Banner pop-up si apasa butonul Adauga banner.

Alternativ, din pagina Bannere, deschide meniul asociat butonului Adauga banner si acceseaza optiunea Adauga banner pop-up.

In overlayer, da click pe optiunea Video.

Introdu o denumire pentru banner-ul video, care va fi utilizata pentru identificarea interna a acestuia.

Selecteaza apoi locatia din site in care vrei sa afisezi banner-ul (Ex: in toate paginile magazinului sau doar in anumite pagini precum Homepage, Pagina categorie, Pagina brand, Blog homepage, Pagina categorie blog, Cart).

In functie de selectia realizata, vei putea face si alte setari avansate privitoare la zonele de afisare ale banner-ului video.

Nota

In cazul bannerelor Custom, vei putea seta din pagina Editor template-uri pozitia acestora in cadrul magazinului.

In sectiunea Continut banner selecteaza platforma pe care este gazduit videoclipul (YouTube, Vimeo) si introdu in campul dedicat URL-ul acestuia.

In setarea Dimensiuni player video poti opta pentru dimensionarea automata a inaltimii player-ului la afisarea in cadrul paginilor din site sau poti alege sa definesti manual inaltimea masurata in pixeli a banner-ului.

In campul Temporizare afisare introdu numarul de secunde de la deschiderea paginii dupa care va fi afisat pop-up-ul cu banner-ul video. 

Seteaza apoi spatierea continutului fata de celelalte elemente din paginile unde va fi afisat banner-ul.

In pagina de adaugare a unui banner video vei regasi si urmatoarele optiuni, active in mod implicit:

  • Afiseaza buton de inchidere - controleaza daca alaturi de player utilizatorii vor regasi sau nu un buton care sa permita inchiderea banner-ului video;
  • Autoplay - controleaza daca videoclipul va rula automat sau nu;
  • Dezactiveaza sunet - controleaza daca videoclipul va rula sau nu cu sunet in mod automat;
  • Loop - controleaza daca videoclipul va rula in bucla sau nu in mod automat;
  • Ascunde elementele player-ului - controleaza daca pe player vor fi afisate permanent sau nu butoanele care controleaza redarea videoclipului;
  • Play inline - controleaza daca player-ul va rula sau nu in cadrul paginii sau daca player-ul se va deschide in mod automat pe intreaga latime a dispozitivului.

Optional, poti seta:

  • O clasa CSS aditionala pentru bannere;
  • O perioada de valabilitate in care banner-ul va fi afisat in magazin;
  • Disponibilitatea bannerului: pe orice dispozitiv, respectiv numai pe Desktop sau Mobile.

Statusul Activ este selectat in mod implicit la adaugarea unui banner. Daca doresti ca banner-ul sa nu fie afisat in magazin, selecteaza optiunea Inactiv.

Apasa Salveaza.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.