Colectiile de produse - creare si administrare

Colectiile de produse permit gruparea in mod automat a produselor, in functie de anumite particularitati si contribuie la o gestionare mai eficienta a catalogului si a anumitor setari. 

Colectiile de produse nu sunt afisate in magazin si au exclusiv rol de organizare interna a catalogului.

Utilizarea colectiilor de produse

Rolul colectiilor de produse este acela de a grupa in mod dinamic produse din diferite categorii, conform criteriilor pe care le-ai definit (categorii incluse/excluse, producatori, taguri, taxa, pret etc.), pentru a-ti simplifica operatiuni precum:

  • Limitarea utilizarii unei metode de livrare doar pentru anumite produse;
  • Aplicarea unei reguli de discount doar pentru anumite articole din magazin;
  • Aplicarea de actiuni bulk doar pentru anumite produse etc.

Exemplu: Daca permiti returul pentru anumite produse, iar pentru altele nu, poti crea o colectie de produse care accepta retur, iar ulterior, din setarile aplicatiei Formular Retur, poti seta ca returul este posibil doar pentru colectia respectiva de produse.

Adaugare si setare

Pentru a adauga o colectie de produse, mergi in Catalog > Categorii, acceseaza tab-ul Colectii de produse si apasa butonul Adauga colectie.

Introdu o denumire pentru colectie (utilizata pentru identificarea interna), dupa care configureaza selectia de produse care va fi inclusa in colectie, utilizand filtre precum Categorii (incluse/excluse), Brand, Tag-uri, Tip, Status, Stoc, Taxa, Vizibilitate, Data adaugarii, Reducere de pret, Regulile de discount sau Atribute.

De asemenea, pentru filtrare poti utiliza eventualele campuri aditionale de tip produs pe care le-ai setat in magazin.  

Nota

In cazul selectarii mai multor filtre, in colectia de produse vor fi incluse articolele care indeplinesc simultan toate conditiile.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Dupa adaugarea unei colectii de produse, aceasta va fi vizibila in pagina Categorii, in tab-ul Colectii de produse, de unde o poti edita prin click pe denumirea colectiei.

Stergerea unei Colectii de produse

Pentru a sterge o colectie de produse din listing-ul dedicat din cadrul panoului de control al magazinului, acceseaza tab-ul Colectii de produse din pagina Categorii si apasa butonul Sterge din dreptul colectiei de produse pe care doresti sa o elimini din lista.

Important

Stergerea unei colectii de produse poate afecta modul de functionare a entitatilor dependente pe care aceasta este asociata (Ex: metode de livrare, reguli de discount).

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.