Pasul 2 - Optiunile de design pentru magazin

In acest videoclip te invitam sa descoperi detalii despre temele de magazin disponibile in platforma MerchantPro, precum si despre optiunile de configurare a aspectului magazinului tau.

La crearea primului tau magazin in platforma, acestuia ii va fi alocata in mod automat o tema specifica domeniului de activitate pe care l-ai selectat.

Vizualizarea temelor disponibile

Temele disponibile in platforma MerchantPro pot fi personalizate, in functie de preferinte, prin intermediul unor instrumente vizuale si cu ajutorul unor setari intuitive.

  1. Acceseaza Website > Design & Tema, unde poti vedea tema curenta a magazinului tau. 
  2. Daca preferi o alta tema, da click pe tabul Vezi alte teme si exploreaza galeria. 
  3. Da click pe o tema si apasa butonul Previzualizare pentru a-ti face o idee mai clara despre cum se va afisa aceasta.
  4. Daca alegi sa setezi respectiva tema, apasa butonul Aplica tema.

Personalizarea temei curente a magazinului

In continuare, poti realiza o serie de setari stilistice pentru tema magazinului tau.

  1. Acceseaza butonul Personalizare tema si realizeaza la nivelul tuturor paginilor din magazin modificarile dorite in ce priveste coloristica elementelor, tipul fontului, dimensiunea si coloristica textelor si asa mai departe.
  2. Selecteaza din meniu zona din site pe care doresti sa o personalizezi si apoi realizeaza pentru fiecare atat setarile globale, cat si pe cele pentru specifice zonelor de header, listing si footer. Dupa cum poti observa, modificarile realizate se vor aplica in timp real in modul preview.
  3. La final, poti accesa fie optiunea Salveaza, pentru a reveni ulterior asupra setarilor inainte de publicare, ori optiunea Salveaza & publica, daca vrei ca acestea sa devina publice in magazin. 

Nota

Pentru a te asigura ca modificarile sunt afisate optim, in cadrul editorului ai posibilitatea de a previzualiza tema atat in formatul de desktop, cat si in cel pentru tableta sau mobile. Totodata, ai la dispozitie optiunile de vizualizare in mod wide si cea de previzualizare in browser.

Editarea paginilor magazinului

  1. Din pagina Design & Tema, da click pe Editor pagini
  2. Alege din meniu pagina pe care doresti sa o editezi - pentru acest exemplu vom selecta optiunea Homepage.
  3. Selecteaza in continuare meniurile care vor afisate in magazinului, atat in varianta desktop, cat si in cea pentru mobile. Apasa Aplica dupa ce realizezi modificarile dorite.
  4. Apoi, in sectiunea Widget-uri principale vei putea adauga sau sterge elementele afisate in zona de continut a paginii din magazin. Pentru a adauga un widget nou, apasa butonul Adauga widget si da click pe una dintre optiunile disponibile. 
  5. Spre exemplu, sa spunem ca vrei sa adaugi o grila cu cele mai populare produse din magazin. Da click pe optiunea Produse (grid) si continua prin introducerea unui titlu sugestiv.
  6. In setarea Tip selecteaza optiunea Produse, apoi selecteaza produsele pe care vrei sa le incluzi in widget. 
  7. Setarea Mod de ordonare iti permite sa selectezi ordinea produselor in cadrul widget-ului in functie de criterii precum popularitate, vanzari, discount-uri, noutate si asa mai departe.
  8. Apasa Aplica si apoi Salveaza modificarile, pentru ca widgetul sa fie afisat in magazin.

Nota

In mod similar, poti adauga in zona de continut a paginii si widget-uri pentru categorii, branduri, bannere sau poti incarca inclusiv propriul continut in format html. Tipurile de widgeturi pe care le poti adauga difera in functie de pagina pentru care alegi sa faci modificarile.

Daca vrei sa dezactivezi un anumit widget in site, apasa butonul de vizibilitate, iar daca vrei sa elimini complet respectivul widget, acceseaza-l si apasa apoi butonul Recycle bin.

In sectiunea Widget-uri footer, adaugarea, dezactivarea si stergerea widget-urilor functioneaza similar ca in zona de continut. Singura diferenta este aceea ca widgeturile adaugate in aceasta zona se vor regasi si in toate celelalte pagini ale magazinului.

In final, ajungem si la zona footer, unde poti edita, adauga, respectiv sterge meniurile afisate (Despre noi, Asistenta, Cont client etc.)

De asemenea, prin activarea setarii Afiseaza informatii magazin poti afisa in site informatii relevante despre companie, in conformitate cu Ordinul nr. 225 din 25 aprilie 2023.

Setarile care permit afisarea in site a formularului de abonare la newsletter, a iconurilor social media, a selectorului de limbi, respectiv monede, sunt active in mod implicit la crearea unui magazin. 

Apasa Aplica si apoi Salveaza modificarile pentru ca acestea sa se reflecte in magazin.


Articole relationate:

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.