Cum adaug servicii/produse suplimentare pe care clientul sa le selecteze in pagina de checkout?

Nota

Este necesara instalarea prealabila in magazin a aplicatiei Campuri checkout, disponibila doar pentru magazinele care au achizitionat planul de servicii Enterprise.

Adauga un camp aditional pentru pagina de checkout, iar in setarea Tip camp selecteaza una dintre optiunile:

  • Product picker - in pagina de checkout va fi afisat un selector, la accesarea caruia cumparatorul va putea selecta doar un produs/serviciu pe care il doreste;
  • Product multipicker - in pagina de checkout va fi afisata o lista de optiuni, iar clientul va putea sa selecteze una sau mai multe dintre acestea.

La selectarea unuia dintre tipurile de campuri aditionale Product picker, respectiv Product multipicker, in pagina de adaugare a campului aditional va deveni activ campul Formula de calcul. Poti folosi campul pentru a determina in mod automat pretul unui produs inclus in Product picker/Product multipicker:

  • In functie de pretul produsului inclus in Product picker/multipicker (Ex: Pret produs curent * 0.5);
  • In functie de pretul produsului de baza pe care este asociat campul aditional (Ex: Pret produs de baza * 0.75).

Nota

In cadrul campului Formula de calcul va fi necesar sa utilizezi anumite variabile si operatii matematice de baza pentru calcularea pretului produselor/serviciilor oferite in Product picker/Product multipicker. In cazul in care ai nevoie de asistenta la implementarea formulelor de calcul, te rugam sa ne contactezi.

Scenariu de utilizare camp Product picker

Daca vrei sa le oferi clientilor in pagina de checkout posibilitatea de a selecta un serviciu pentru produsele existente in cart (Ex: asigurare colet):

  1. Creeaza mai intai serviciul ca produs, urmand pasii de la adaugarea unui produs individual (asigura-te ca selectezi in setarea Vizibilitate optiunea Produs ascuns, care permite ca produsul sa nu fie afisat in listingurile de produse din magazin, dar sa poata fi in schimb accesat direct si comandat);
  2. Apoi, creeaza un camp aditional pentru checkout de tip Product picker pe care sa asociezi produsul respectiv.

Scenariu de utilizare camp Product multipicker

Daca vrei sa oferi extra-servicii pentru comenzi in pagina de checkout (Ex: Asigurare colet, Ambalare pentru cadou etc.):

  1. Creeaza mai intai accesoriile respective ca produse, urmand pasii de la adaugarea unui produs individual (asigura-te ca selectezi in setarea Vizibilitate optiunea Produs ascuns, care permite ca produsul sa nu fie afisat in listingurile de produse din magazin, dar sa poata fi in schimb accesat direct si comandat);
  2. Apoi, creeaza un camp aditional pentru checkout de tip Product multipicker, pe care sa asociezi produsele create.

Demo

Adauga produse in cos si mergi la checkout pentru a vedea modul de afisare a campurilor de tip Product picker/Product multipicker in magazin.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.