Setarea zonelor de livrare

Zonele de livrare reprezinta locatiile in care magazinul tau permite livrare. 

Ulterior, pe zonele de livrare create va fi necesar sa asociezi metode de livrare dintre cele pe care le-ai definit in panoul de control al magazinului. 

In acest mod, beneficiezi de flexibilitatea de a face disponibile metode de livrare diferite in functie de zona de livrare careia ii corespunde adresa de livrare a clientului.

Mod de functionare

In cadrul procesului de checkout din magazin, in functie de adresa de livrare introdusa de client, sistemul va detecta zona de livrare de care apartine clientul si va afisa doar metodele de livrare corespunzatoare zonei respective. 

Clientul va fi astfel identificat printr-o singura zona de livrare, prima care ii corespunde in functie de ordinea de evaluare a acestora.

Tipuri de zone de livrare

Reprezinta zonele in care magazinul tau efectueaza livrari. Poti avea simultan mai multe zone de livrare, daca vrei sa limitezi folosirea unor metode de livrare doar la anumite zone.

O zona de livrare poate fi reprezentata de o:

  • Tara;
  • Selectie de mai multe tari;
  • Selectie de judete;
  • Selectie de orase - pentru a putea crea o zona de livrare limitata la un oras sau selectie de orase, este necesara instalarea in prealabil a aplicatiei Autocompletare locatii.

Nota

La setarea zonelor de livrare este recomandat sa tii cont de modul in care metodele de livrare vor fi asignate pe zone.

Nota

In cazul in care pentru o anumita zona nu exista metode de livrare asociate, posibilitatea de a plasa comenzi va fi controlata de setarile pe care le-ai efectuat in Setari > Checkout, in setarea Plasare comenzi in lipsa metodelor de livrare disponibile.

Exemplu

Sa presupunem ca magazinul tau livreaza in toata Romania. Metoda de livrare Urgent Cargus este disponibila doar in judetele Bucuresti si Ilfov. Metoda de livrare Fan Courier este disponibila pentru toate judetele din tara.

In acest caz, poti seta zonele de livrare astfel:

  1. Adauga o zona de livrare bazata pe o selectie de judete din Romania si include doar judetele Bucuresti si Ilfov. Pe aceasta zona vei asigna mai departe metoda de livrare Urgent Cargus, specifica judetelor Bucuresti si Ilfov, precum si metoda de livrare Fan Courier, disponibila in toate judetele din tara, inclusiv Bucuresti si Ilfov;
  2. Adauga o a doua zona de livrare bazata pe o selectie de judete din Romania si exclude judetele Bucuresti si Ilfov - ca rezultat, aceasta zona va cuprinde toate celelalte judete din tara. Pe aceasta zona vei asigna mai departe metoda de livrare Fan Courier.

In baza acestor setari, clientii cu adresa de livrare din judetele Bucuresti si Ilfov vor vedea ambele metode de livrare, Urgent Cargus si Fan Courier, iar clientii cu adresa de livrare din orice alt judet din tara vor vedea doar metoda de livrare Fan Courier.

Zona de livrare Restul lumii

Aceasta zona este creata in mod automat de catre sistem. In cazul in care nu ai definit zone specifice de livrare, zona Restul lumii va cuprinde absolut orice locatie nationala sau internationala. Daca ai definit insa zone specifice de livrare, acestea vor fi excluse in mod automat din zona Restul lumii.

Nota

Daca magazinul tau nu efectueaza livrari decat in zonele specifice pe care le-ai definit, nu asigna nicio metoda de livrare pentru zona Restul lumii, mergi in Setari > Checkout la setarea Plasare comenzi in lipsa metodelor de livrare disponibile si opteaza pentru a nu permite plasarea de comenzi atunci cand nu exista metode de livrare disponibile pentru zona clientului.

Adaugarea zonelor de livrare

Pentru a adauga zone de livrare in magazinul tau online, acceseaza Setari > Livrare, mergi in sectiunea Zone de livrare si apasa butonul Adauga zona de livrare.

Selecteaza tipul de zona de livrare pe care vrei sa il adaugi si metodele de livrare disponibile pentru selectia respectiva si apasa Salveaza.

Nota

Dupa adaugarea zonelor de livrare, le vei putea administra si vedea alaturi de metodele de livrare aferente in sectiunea Zone de livrare.

Setarea livrarii gratuite la nivelul zonelor de livrare

Pentru a seta livrarea gratuita pentru o anumita zona de livrare, mergi in sectiunea Zone de livrare si da click pe butonul Seteaza livrare gratuita (cu icon in forma de camion).

Continua in overlayer si activeaza butonul de tip glisor din dreptul metodei/metodelor de livrare setate in magazin pentru care doresti sa oferi livrarea gratuita.

Optional, poti seta si o valoare minima a cartului in functie de care se va aplica livrarea gratuita.

Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.