Pasul 5 - Adaugarea unei metode de plata online

In acest videoclip iti vom arata cum poti adauga si configura o metoda de plata online in magazinul tau MerchantPro.

Pentru inceput, este bine sa stii ca platforma MerchantPro este pre-integrata cu unele dintre cele mai populare solutii de procesare a platilor online cu cardul, precum NETOPIA, Stripe, iPay Banca Transilvania, PayPo, PayPal, Paysera, 2Checkout, Global Payments si asa mai departe.

Nota

Pentru a-ti conecta magazinul la sistemul unuia dintre acesti procesatori de plati, trebuie mai intai sa inchei un contract cu procesatorul dorit si apoi sa instalezi in magazin aplicatia dedicata, pe care o regasesti in lista de aplicatii din panoul de control MerchantPro.

Pentru exemplificare, vom instala aplicatia NETOPIA Payments. Apasa Instaleaza aplicatia si apoi continua in pagina de setari, pentru a seta preferintele cu privire la aceasta metoda de plata.

  1. In sectiunea Setari conectare este necesar sa introduci datele de conectare pe care le poti gasi in contul tau creat anterior in sistemul NETOPIA. Dupa cum poti observa, instructiunile in acest sens sunt disponibile pe coloana din dreapta a paginii de setari.
  2. Selecteaza apoi moneda in care vor fi procesate tranzactiile din magazin. Daca selectezi Moneda comenzii, tranzactiile vor fi procesate in moneda in care se plaseaza comanda - asta inseamna fie moneda setata default in magazin, fie moneda pe care o selecteaza utilizatorul, daca utilizezi mai multe in magazin.
  3. In schimb, daca selectezi o moneda specifica, atunci sumele de plata vor fi convertite in mod automat in toate cazurile la moneda selectata.
  4. Optional, activeaza Modul Demo, daca vrei sa poti realiza tranzactii cu date de test in magazin.
  5. Continua apoi cu setarile din sectiunile Preferinte afisare, respectiv Conditii afisare, setari pe care de altfel le vei putea realiza pentru toate celelalte metode de plata pe care alegi sa le adaugi in magazin.
  6. In sectiunea Preferinte afisare poti edita denumirea standard a metodei de plata, care va fi afisata in pagina de checkout a magazinului. Tot de aici poti controla daca alegi sa afisezi in zona de footer a site-ului pictograma cu logo-ul metodei de plata, optiunea fiind selectata in mod implicit la instalarea metodei de plata respective.
  7. De asemenea, poti seta inclusiv ce metode de livrare vor deveni disponibile in pagina de checkout daca un client selecteaza aceasta metoda de plata pentru achitarea comenzii. Pentru a selecta anumite metode de livrare, este necesar sa definesti in prealabil metodele de livrare in magazin. Optiunea Nicio metoda de livrare este utila in cazul in care doresti sa efectuezi livrarile in regie proprie.

Sa trecem acum la sectiunea Conditii afisare, unde poti defini conditiile pe baza carora metoda de plata va fi afisata clientilor in pagina de checkout din magazin.

Important

Metoda de plata va fi disponibila doar daca aceste conditii sunt indeplinite simultan.

  1. Poti seta disponibilitatea metodei de plata in functie de tara utilizatorului, in functie de grupurile de clienti pe care le-ai definit in magazin sau in functie de categoriile de produse din magazin. De asemenea, poti seta un anumit interval valoric pentru comenzi, in functie de care metoda de plata va fi afisata la checkout pentru orice tip de client al magazinului sau poti seta intervale diferite pentru clientii de tip persoana fizica, respectiv persoana juridica.
  2. Tot in aceasta sectiune ai si posibilitatea de a face metoda de plata disponibila doar pentru anumite IP-uri, optiune care este utila in cazul in care vrei sa permiti, spre exemplu, testarea acesteia de catre dezvoltatori.
  3. Apasa Instaleaza aplicatia pentru a finaliza configurarea metodei de plata.

Articole relationate:

Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.