Adaugarea unei reguli de tip CartBot

O regula de tip CartBot iti permite sa definesti anumite articole care pot fi adaugate in mod automat in cartul clientilor (ex: ambalaj de cadou) sau diverse taxe (taxa de reciclare - SGR, taxa de mediu etc), daca sunt indeplinite anumite conditii pe care le definesti.

Nota

Pentru a putea seta reguli de tip CartBot este necesara instalarea in magazin a aplicatiei CartBot.

Pentru a incepe sa setezi adaugarea de articole in mod automat in cosul de cumparaturi, creeaza mai intai articolele respective in Catalog > Produse, sub forma de produse de tip individual sau produse de tip multivariant.

Modul de adaugare al regulilor de tip CartBot

Din panoul de control al magazinului, acceseaza Marketing > Reguli CartBot si apasa butonul Adauga regula CartBot.

Continua cu setarile necesare pentru definirea regulii.

Setari generale

  1. Introdu o denumire pentru regula, utilizata exclusiv pentru identificarea interna a acesteia;
  2. In setarea Articol adaugat automat in cart selecteaza articolul creat anterior;
  3. In setarea Mesaj afisat in pagina de produs introdu textul care va fi afisat in paginile de produs pentru care se va aplica regula.

Setari filtrare / aplicabilitate

1
In setarea Produse pentru care se aplica regula selecteaza daca doresti ca regula sa se aplice pentru intreg catalogul sau doar pentru anumite categorii;
2
Selecteaza optiunea Aplica regula doar daca toate produsele din cart corespund selectiei daca vrei ca regula sa se aplice doar atunci cand toate produsele adaugate in cartul unui client corespund selectiei tale din setarea Produse pentru care se aplica regula;
3
In campul Mod aplicare selecteaza conditia pe baza careia articolul va fi adaugat automat in cosul de cumparaturi al clientilor:
  • In functie de cantitatea produsului - daca un client adauga in cart 10 produse care corespund regulii setate, in cart vor fi adaugate automat tot atatea articole de tip CartBot;
  • O singura data per produs - daca un client adauga in cart 2 sau mai multe produse identice si care respecta regula setata, in cos va fi adaugat un singur articol de tip CartBot;
  • O singura data per cart - articolul de tip CartBot va fi adaugat automat in cart o singura data, indiferent de cantitatea totala a produselor existente in cosul de cumparaturi al clientului.
  • Setari activare regula

    Statusul Activ al regulii este selectat in mod default la adaugarea unei reguli de tip CartBot. Daca selectezi optiunea Inactiv, regula nu se va mai aplica in magazin.

    Apasa Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

    Exemple de afisare in magazin a regulilor de tip CartBot

    O regula de CartBot pentru taxa SGR va fi afisata in magazin astfel:

    In pagina de produs



    In pagina de Cart

    O regula CartBot pentru ambalare gratuita va fi afisata in pagina de produs din magazin astfel:

    In pagina de produs



    In pagina de cart

    Te-a ajutat acest articol? Multumim pentru feedback A aparut o problema la trimiterea feedback-ului dvs.. Te rugam sa incerci din nou mai tarziu.